marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Guvernul face o nouă ofertă profesorilor

Premierul Nicolae Ciucă, președintele PSD, Marcel Ciolacu, și ministrul Educației, Ligia Deca, le-au făcut o nouă ofertă profesorilor în urma negocierilor de la Palatul Victoria. Oferta constă în mărirea salariilor pentru personalul didactic cu 1.000 de lei brut și cu 400 de lei pentru personalul nedidactic. 

„În urma întrevederii, au fost prezentate următoarele măsuri: Guvernul României va adopta, mâine, prin Ordonanță de Urgență, cresterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1.000 lei brut lunar, care reprezintă pentru personalul didactic un avans din creșterea pe viitoarea grilă, care se va regăsi în viitoarea lege de salarizare, care se va aplica de la 1 ianuarie 2024. Pentru personalul nedidactic din învățământ, creșterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar.

În noua grila de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie și va reprezenta punctul de referință al grilei de salarizare din educatie. Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranșă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor”, potrivit unui comunicat al guvernului, citat de digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Liderii principalelor federații sindicale din învățământ au declarat, după negocierile de la Palatul Victoria, că vor transmite profesorilor oferta guvernului, urmând ca aceștia să decidă dacă o acceptă sau nu.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat miercuri pe liderii coaliţiei de guvernare la Cotroceni, pentru consultări pe tema grevei din învăţământ. La întâlnire au participat Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și ministrul Educației, Ligia Deca, Kelemen Hunor nefiind în București.

Politica