vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO! Un “potop” de 40 de minute a paralizat iarăși Râmnicu Vâlcea

Timp de aproximativ 40 de minute, în jurul orei 17.00, Râmnicu Vâlcea s-a confruntat luni, 29 mai, cu o ploaie torențială, cu acumulări de chiar peste 30-50 l/mp. În ultimii ani, astfel de fenomene extreme au devenit o obișnuință în zonă în lunile mai și iunie. Pasajele Cina și Matei Basarab (Hervil) s-au inundat, fiind temporar închise circulației. De asemenea, mai multe străzi din oraș au fost inundate, câteva așa cum nu au mai fost văzute de locuitori de mulți ani.

În jurul orei 17.40, autoritățile locale au emis (tardiv) și o avertizare prin sistemul Ro Alert, una națională fiind deja în vigoare emisă cu ore bune înainte de ANM și INHGA. Potrivit acestora, luni, în intervalul orar 12:00-23:00, se vor înregistra averse torențiale care vor acumula peste în anumite zone 30-40 l/mp, cu frecvente descărcări electrice.

Conform Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), după ora 17.00, în zona avertizată, s-au cumulat aproximativ 25 l/mp în zone din Vâlcea precum Băbeni, Mihăești, Budești, Stoilești, Galicea, Nicolae Bălcescu, Ocnele Mari, Golești, Milcoiu, în Râmnicu Vâlcea înregistrându-se ploaia cu cele mai ridicate valori de acumulare pe metru pătrat în aproape toate cartierele componente.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sufocată de sutele de noi construcții pentru autorizarea cărora nu s-a ținut cont de redimensionarea ei, precum și de reducerea spațiilor verzi și a extinderii inconștiente a suprafețelor betonate, canalizarea nu a făcut față.

În Ostroveni, cel mai mare cartier al orașului, probleme s-au înregistrat pe zeci de străzi. Din nou a devenit inutilizabilă strada Ostroveni pe anumite porțiuni. Inundații s-au produs și în jurul blocurilor din zona Hermes, inclusiv la Teatrul Ariel (Cinema Geo Saizescu).

Precipitațiile au adus de pe versanți și cantități importante de mâl. Pe durata averselor, vizibilitatea în traficul rutier a fost de sub 100 m, în special în zonele sudice de intrare-ieșire din oraș.

Cartierele Copăcelu, Căzănești și Râureni și la ora editării acestui articol au principalele străzi inundate, deși canalizarea abia ce a fost extinsă aici, conform autorităților.

Comunicări punctuale, în timp real, ale ISU Vâlcea:

VIDEO! Sunt mai multe apeluri în zona Copacelu. Canalizarea refulează, iar apa a ajuns la limita locuințelor și pe carosabil, inclusiv DN 67. Acționează in zona 1 ISUZU cu o motopompa remorcabila si 2 subofițeri de la GI Râmnicu Vâlcea

• Inundație curte in Râmnicu Valcea, Calea lui Traian, zona Dedeman. Intervine 1 VW Transporter cu 1MPT de la GI Rm. Valcea. Beci inundat în suprafață de cca 50 mp.

• Copac căzut pe rețeaua electrică în localitatea Budești. Intervine 1 ASAS  de la GI Râmnicu Vâlcea.

• Inundație magazii si anexe in mun. Rm. Valcea, Calea Bucuresti. Va interveni 1 ASAS cu 3 subofițeri de la GI Rm. Vâlcea care se afla deja n zonă.

• Inundație boxe bloc in mun. Rm. Valcea, Calea lui Traian, apa se scurge dintr-o parcare ce are canalizarea înfundată. S = 50 mp, H= 0.3 m. Intervine 1 APIC cu 2 subofiteri de la GI Rm. Valcea.

• Intervenție pentru evacuarea apei în Râmnicu Valcea pe Calea Bucuresti.

Meteorologii avertizează că precipitațiile vor continua să cadă și în următoarele zile, preponderent în jumătatea de vest a țării.

Politica