joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alaiul Călușului Oltenesc și expoziții de pictură, la Zilele Craiovei

În cadrul Zilelor Craiovei 2023, va fi organizat „Alaiul Călușului Oltenesc“, care a ajuns la ediția a XXIII-a. De asemenea, vor fi prezentate trei expoziții de pictură în aer liber și la Galeriile „Cromatic“, anunță Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj.

Marți, 30 mai 2023, la ora 16:00, la Galeriile „Cromatic“ este vernisată Expoziția de pictură pe pânză „Copiii, lumină pe simeze craiovene“, în care Asociația Seniori Art Craiova a reunit 110 creații realizate de copii din Craiova, Constanța, Sebeș și Timișoara în cadrul cursurilor de inițiere în artă derulate de asociație împreună cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada“ Constanța și Asociația „Arttrad“ Sebeș.

Expoziţia este un dar special de la copii și pentru copii cu ocazia zilei de 1 Iunie și va rămâne deschisă la Galeriile „Cromatic“ până vineri, 16 iunie 2023. Intrarea este liberă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În perioada 01 – 05 iunie 2023, în Piața Frații Buzești craiovenii vor putea admira picturile a doi artiști plastici de creațiile cărora s-au bucurat deseori la Galeriile „Cromatic“ și de curând în Parcul Romanescu. Este vorba de Ilinca Butucea care deschide Expoziția de pictură „Pastel, simfonia culorilor“ și de Florin Măceșanu care vernisează Expoziția „Clipe“ ce reunește picturi cu flori, portrete și peisaje.

Duminică, 04 iunie 2023, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj îi așteaptă pe craioveni la „Alaiul Călușului Oltenesc“ – ediția a XXIII-a, începând cu ora 11:00, în Piața Mihai Viteazu și continuând, după celebra horă alături de călușari, în alai spre Parcul Nicolae Romanescu, unde își vor prezenta frumosul lor dans ritualic cete din județele Dolj, Olt și Sibiu.

Toate aceste evenimente sunt incluse în programul Zilelor Craiovei 2023.

Politica