vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Droguri confiscate de la dealeri din Gorj și Vâlcea

Zeci de kilograme de droguri, arme și bani au găsit oamenii legii în urma perchezițiilor făcute, joi, în mai multe județe din țară la membrii unor grupuri infracționale. În Gorj și Vâlcea au fost vizați dealerii de droguri.

În Gorj, patru indivizi au fost reținuți pentru trafic de droguri. O parte dintre cei duși la audieri sunt elevi.

„În cauză s-a reținut faptul că, în luna ianuarie 2023, trei dintre inculpați au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat și alte persoane, în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive. Astfel, inculpații au comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) și substanțe cu efect psihoactiv, consumatorilor, preponderent tineri, de pe raza județului Gorj. Au fost puse în aplicare 12 mandate de percheziție domiciliară, pe raza localităților Târgu Jiu, Timișoara, Rovinari și Bălănești fiind identificate și ridicate cantitățile de 1,6 kilograme canabis, aproximativ 210 grame produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, o substanță solidă conglomerată, de culoare albă, o substanță de culoare albă, sub formă solidă de tip bulgări, șase cântare de precizie, un număr de 5 grindere, 11 telefoane mobile, un memory-stick, o armă tip Airsoft cu două încărcătoare, mai multe carte SIM și suma de 7004 lei”, conform DIICOT.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și în Vâlcea au fost percheziții, iar două persoane au fost reținute.

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea au dispus, în două cauze, reținerea a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, respectiv trafic de droguri de risc.

În cele două cauze s-a reținut faptul că, în perioada martie-mai 2023, inculpații au comercializat, în mod repetat, droguri de risc și mare risc. Au fost puse în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate 150 grame drog de mare risc, 14 plante canabis, precum și suma de 4.500 lei”, au explicat procurorii.

În total, în urma acțiunii făcute joi în țară și care a vizat atât traficanții de droguri, cât și pe cei de persoane, procurorii DIICOT au dispus reținerea a 97 de inculpați pentru 24 de ore și luarea măsurii controlului judiciar față de 35 de inculpați.

„In urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate aproximativ 40 de kilograme canabis, 4 culturi indoor de canabis cu instalațiile aferente, peste 18 kilograme de droguri de risc și mare risc (droguri sintetice, rezină de canabis, cocaină, ciuperci halucinogene), peste 900 comprimate, 60 de mărunțitoare mecanice și 37 de cântare de precizie. De asemenea, au fost ridicate 7 arme letale și 11 arme neletale, peste 162 bucăți de muniție de diferite categorii, 13 autoturisme de lux, mai multe bijuterii și 5 ceasuri de lux, 241 telefoane mobile, 19 laptop-uri și 23 bucăți medii de stocare și 16 carduri bancare. Totodată, au fost identificate și indisponibilizate sumele de 114.000 euro, 789.000 lei, 490.000 forinți, 2130 dolari SUA și 630 lire sterline”, conform DIICOT.

foto: arhiva

Politica