joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mesajul președintelui A.N.C.E cu ocazia Zilei Eroilor

Și anul acesta, ca în fiecare an, Ziua Eroilor va fi sărbătorită odată cu Înălțarea Domnului, la 40 de zile de la Paște.

Cu această ocazie, președintele A.N.C.E filiala Dolj ”Frații Buzești, a transmis un mesaj:

”Astăzi, la ceas de mare sărbătoare creştină şi naţională, sărbătorim înălţarea de-a dreapta Tatălui a Domnului Iisus Hristos și îi omagiem pe cei care de-a lungul veacurilor, cu sacrificii umane şi materiale, au creat o stare de spirit, un sentiment al eroismului, al patriei şi al dăruirii de sine.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 Eroii poporului român, cu nume cunoscute, dar mai ales necunoscute, unii ştiuţi doar de Dumnezeu, sunt acele personalităţi care au demonstrat, chiar prin sacrificiul suprem, că pun interesele comunităţii sau ale naţiei mai presus decât interesele proprii.

Actele lor de eroism sunt consemnate nu numai de istoria noastră, dar sunt repere şi în istoria universală. Tăria de caracter, determinarea, hotărârea şi dragostea cu care au slujit cauza românească, ne obligă să păstrăm şi să permanentizăm valorile patrimoniului naţional pe care ei l-au făurit cu trudă şi sânge.

Cu nemărginită emoție și adâncă plecăciune, comemorăm pe cel care a identificat eroul necunoscut, elevul fruntaș de la Liceul Militar ”Dumitru STURZA” din Craiova, AMILCAR SĂNDULESCU, cel care acum 100 de ani a ales din cele 10 sicrie cu osemintele ostașilor necunoscuți, sicriul cu numărul 4, rămânând în  istorie, drept ”Fiul Eroului Necunoscut” și al cărui loc de veșnică pomenire se află alături de locul prezentei ceremonii militară și religioasă,

Eroii neamului sunt memoria vie a istoriei noastre. Nu este suficient să-i cinstim prin discursuri și declarații, ci trebuie mai întâi să-i cinstim printr-o viață curată, frumoasă și demnă de jertfa lor și în plus prin rugăciune și smerenie.

Necesită o datorie sfântă, o onoare și o cinste să ne comemorăm, să ne cinstim, să ne respectăm înaintașii noștri, pe eroii neamului nostru și de ce nu la rândul nostru să cerem mijlocirea lor, a acestor eroi martiri, să cerem lui Dumnezeu ca jertfa lor să aibă un ecou în cunoștintele urmașilor lor.

Se spune că un popor care nu-si cunoaște trecutul și istoria este un popor pierdut. Într-o lume atât de grăbită așa cum este societatea de astăzi haideți să ne oprim pentru câteva clipe atenția și să privim către istoria plină de fapte mărețe, de legende și de eroi adevărați, care au știut să lupte pentru interesul țării lor, al urmașilor lor. Ei nu au fost animați de interese, răzbunări sau ambiții personale.

Mesajul lăsat de cei pe care-i omagiem astăzi este foarte bine concretizat pe monumentul eroilor geniului pe care scrie astfel:”SPUNEȚI GENERAȚIILOR VIITOARE CĂ NOI  AM FĂCUT SUPREMA JERTFĂ PENTRU ÎNTREGIREA NEAMULUI”.

Cinstindu-ne în această zi eroii, comemorându-i pe cei care și-au dat viața pentru ca România să dăinuiască, facem un gest firesc de apreciere a trecutului dovedind că suntem o națiune civilizată care își asumă istoria cu toate faptele ei bune sau mai puțin bune, iar asumarea trecutului este o dovadă de tărie, de maturitate și de responsabilitate.

În numele membrilor Asociației Naționale Cultul Eroilor filiala județeană Dolj ”Frații Buzești”, alăturându-ne astfel întregii comunități, doresc să îmi exprim prețuirea și recunoștința pentru bravii eroi ai neamului românesc căzuți la datorie pe câmpurile de bătălie, păstrând pentru totdeauna în memorie exemplul lor de dăruire.

GLORIE VEȘNICĂ EROILOR!

”NEAMUL ESTE ETERN PRIN CULTUL EROILOR”.

Politica