vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovenii au ratat fondurile pentru „Rabla Local”

Autoritățile locale din Craiova nu au mai prins fonduri pentru programul „Rabla Local”. După ce au întârziat destul de mult pentru a supune la vot proiectul în Consiliul Local, reprezentanții Primăriei spun că în momentul în care au fost depuse documentele necesare, nu au mai fost bani și pentru mașinile vechi ale craiovenilor.

Programul se derulează în baza contractelor de delegare încheiate de Administraţia Fondului pentru Mediu cu unităţile administrativ-teritoriale, iar finanţarea Programului se realizează din veniturile Fondului pentru mediu, în limita creditelor de angajament şi bugetare prevăzute cu această destinaţie. La momentul depunerii cererii de finanțare de către Primăria Craiova, nu au mai fost fonduri disponibile, dar vom depune din nou, imediat ce se anunță rectificarea de buget din partea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor”, au transmis reprezentanții Primăriei Craiova.

Reamintim faptul că Municipiul Craiova s-a înscris târziu în programul „Rabla Local” și doar cu 200 de mașini. Primăria urma să participe cu suma de 120.000 de lei, în condițiile în care Ministerul Mediului și-a crescut contribuția până la 2.400 din cei 3.000 de lei pe care proprietarul unei mașini vechi urma să îi primească.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ședința Consiliului Local, când programul a fost supus la vot, au fost și voci care au criticat suma mică alocată pentru rable: „Practic, pe noi, ca municipalitate, casarea unei mașini ne costă 600 de lei. Prin acest program cheltuim tot 600 de lei, pentru că restul vine de la minister. Pentru noi este un joc nul, nimic în plus și nimic în minus. Noi intrăm în program cu o sumă ridicolă, pentru doar 200 de mașini. Suma este ridicolă, la nivelul municipiului Craiova”, a spus Cezar Drăgoescu.

Acum, craiovenii nu mai sunt nevoiți să se înghesuie și nici autoritățile locale să își facă griji pentru numărul mici de mașini pe care puteau să îl acopere.

Politica