vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cursuri de formare pentru elevii din trei țări, într-o comună

Elevi din trei țări au participat la cursuri de formare, în comuna gorjeană Drăgotești. Aceștia au participat la activități de formare și predare la Școala Gimnazială ”Ion Vîlceanu”. Activitățile s-au derulat în cadrul proiectului Erasmus + “Arc-en-ciel en vert”, cu tema “Sănătate și mediu”.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană și se derulează de unitatea de învățământ din Drăgotești, împreună cu Școala Gimnazială ”Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu, în parteneriat cu 3 țări europene: Macedonia, Bulgaria și Turcia, pe durata a doi ani. Elevii au participat la ateliere de lucru, în cadrul cărora au realizat tablouri, brățări cu elemente din natură, cuiburi de păsări din materiale reciclabile și au vopsit ouă în mod tradițional, potrivit pandurul.ro.

Elevii au vizitat Termocentrala Rovinari, unde au avut loc dezbateri pe tema reducerii poluării mediului înconjurător. Au dezvoltat competențe digitale prin folosirea platformei padlet, elevii lucrând la o expoziție de postere dedicate Planetei Pământ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Elevii au participat la activitățile propuse în echipe mixte, cunoscându-se astfel mai bine și exersând comunicarea în limba engleza. Prin intermediul activităților desfășurate în colaborare cu ceilalți parteneri, elevii au înțeles mai bine consecințele activităților poluante asupra mediului și asupra organismului uman”, a spus directorul Necșulea Cosmin.

Politica