luni, iulie 22, 2024

Ultima ora

Sport

Cadastru gratuit pentru localități din Olt

Nu mai puțin de 19 localități din județul Olt se află pe lista Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), care a demarat o licitaţie pentru achiziţionarea serviciilor de înregistrare sistematică în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor din 92 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT), din 26 de judeţe.

Potrivit gazetanoua.ro, lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetăţeni, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 (POR), anunţă ANPCI. Procedura va fi finalizată cu încheierea unui contract multianual/lot, iar valoarea totală estimată este de 142.914.072,76 de lei (fără TVA).

În prezent, dintre cele 660 de comune care beneficiază de finanţare europeană, în 487 se desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a proprietăţilor şi alte 70 au fost finalizate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Procedura de achiziţie publică se desfăşoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. Suprafaţa totală estimată a comunelor aferente celor 92 de loturi este de 330.705 de hectare”, au transmis reprezentanţii ANCPI.

În judeţul Olt sunt vizate comunele Bălteni, Barza, Cezieni, Cilieni, Crampoaia, Drăghiceni, Ganeasa, Mihăieşti, Optaşi-Măgura, Priseaca, Scărişoara, Slătioara, Stoeneşti şi Tătuleşti.

La această procedură pot depune oferte toţi operatorii economici din ţară sau din străinătate care îndeplinesc cerinţele solicitate de ANCPI. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 26 iunie 2023.

Politica