joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

5 sfaturi pentru o piele sănătoasă

Multe persoane nu dispun de suficient timp pentru a avea o rutină intensivă de îngrijire a pielii în fiecare dimineață și seară. Cu toate acestea, există câteva practici de bază pe care le poți transforma în obicei pentru a combate anumite riscuri, precum îmbătrânirea prematură și acneea adultă.
Iată care sunt acestea:

  1. Protejează-te de soare
    Una dintre cele mai eficiente modalități de a avea grijă de pielea ta este să o protejezi de soare. Expunerea excesivă la razele ultraviolete poate provoca apariția ridurilor și petelor și poate crește riscul de cancer de piele.
    Pentru o protecție completă a pielii față de soare:
    Utilizează o protecție solară cu spectru larg cu un SPF de cel puțin 15;
    Evită soarele între orele 10 și 16, când razele ultraviolete sunt cele mai puternice, în special în perioada verii;
    Poartă îmbrăcăminte de protecție, dacă este posibil.
  2. Renunță la fumat
    Fumatul face ca pielea să pară îmbătrânită, contribuind la apariția ridurilor timpurii. Acest obicei nociv îngustează vasele mici de sânge din straturile exterioare ale pielii, ceea ce scade fluxul sangvin și face pielea mai palidă (1).
    Fumatul dăunează, de asemenea, colagenului și elastinei – două tipuri de fibre care oferă pielii rezistență și elasticitate (1).
    În plus, fumatul crește riscul de cancer de piele cu celule scuamoase. Adresează-te medicului pentru sfaturi sau tratamente care te pot ajuta în călătoria de a renunța la fumat.
  3. Tratează-ți pielea cu blândețe
    Curățarea și bărbieritul zilnic pot avea un impact asupra pielii. Pentru a o menține moale și catifelată:
    Limitează dușurile fierbinți și lungi deoarece acestea elimină uleiurile importante de pe piele;
    Evită săpunurile puternice și alege utilizarea demachiantelor ușoare;
    Tamponează ușor pielea cu un prosop moale după fiecare baie, astfel încât să rămână un anumit grad de umiditate pe suprafața acesteia;
    Hidratează pielea uscată, folosind produsele de la Roche-Posay de pe drmax.ro. Pentru utilizarea zilnică, ia în considerare o cremă hidratantă care conține SPF.
  4. Adoptă o dietă echilibrată și sănătoasă în rutina zilnică
    O dietă sănătoasă te poate ajuta să arăți și să te simți plin de energie. Consumă o mulțime de fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe.
    Unele cercetări sugerează că o dietă bogată în ulei de pește sau suplimente și scăzută în grăsimi nesănătoase și prelucrate, ar putea promova întinerirea pielii (2).
    Consumul de lichide este, de asemenea, important, pentru a-ți menține pielea hidratată.
  5. Gestionează stresul zilnic
    Stresul necontrolat și frecvent poate face pielea mai sensibilă și poate declanșa erupții acneice și alte afecțiuni asociate.
    Pentru a-ți menține sănătatea fizică și psihică, ia măsuri pentru gestionarea stresului de zi cu zi. Încearcă să te odihnești suficient (7-8 ore pe noapte), stabilește-ți limite rezonabile, fă-ți o listă cu toate activitățile care trebuie îndeplinite și fă-ți timp pentru lucrurile care-ți plac.
    În timp, rezultatele ar putea să-ți depășească așteptările.
    Dacă nu ai timp să încorporezi o rutină complexă de îngrijire a pielii, nu trebuie să te demoralizezi. Există practici simple care pot fi adoptate în viața de zi cu zi și care te pot ajuta să-ți menții sănătatea pe termen lung!

Politica