joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un bărbat a trecut cu mașina printr-o poartă a Vaticanului și a condus haotic prin curțile interioare

Un bărbat a trecut, joi seară, cu mașina printr-o poartă a Vaticanului, depășind cordonul de securitate și a condus haotic prin piețele și curțile interioare ale orașului stat, oprindu-se lângă Palatul Apostolic înainte să se predea polițiștilor care au încercat să-l oprească cu focuri de armă, scrie repubblica.it.

„Puțin după ora 20:00, un automobil a oprit în dreptul intrării Sant’Anna a Vaticanului. Fără să asculte indicațiile oferite de Garda Elvețiană Pontificală, care i-a spus că nu poate intra fără autorizație, acesta a părăsit temporar intrarea, dar s-a întors cu viteză mare, forțând două puncte de control, cel al Gărzii Elvețiene și al Jandarmeriei Statului Vatican”, a transmis biroul de presă al Vaticanului.

Potrivit martorilor, bărbatul de aproximativ 40 de ani a condus haotic prin piațetele și curțile interioare ale Vaticanului. Forțele de ordine au deschis focul încercând să spargă pneurile automobilului. Un gloț a nimerit aripa mașinii, scrie digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Șoferul, care nu a fost rănit, și-a continuat drumul, dar s-a oprit până la urmă în curtea San Damaso, locul pe unde papa merge zilnic la Palatul Apostolic pentru audiențe.

Bărbatul, care a fost reținut, ar fi fost într-o stare mare de agitație, spun martorii. În timpul incidentului, accesul către casa Santa Marta, unde locuiește papa Francisc, a fost închis.

Politica