miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Profesor de sport din Prundeni, cercetat pentru hărțuire sexuală împotriva unei eleve de 14 ani

Un profesor de educație fizică din comuna Prundeni este cercetat sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani pentru săvârșirea mai multor acte de natură sexuală împotriva unei minore. Aceasta, în vârstă de 14 ani încă neîmpliniți, este elevă în aceeași școală în care preda prezumtivul hărțuitor. Inspectoratul școlar și conducerea școlii susțin că i s-a desfăcut contractul de muncă profesorului. Cazul a luat amploare săptămâna trecută, datorită insistenței mamei minorei. Profesorul a negat faptele de care este acuzat, însă au fost expuse probe inclusiv din telefonul elevei, chiar în ședința convocată imediat de conducerea școlii cu părțile puse față în față. Cadrul didactic ar fi așteptat-o frecvent pe minoră și după ore.

“La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani s-a constituit, la data de 07 aprilie 2023, o cauză în care se efectuează cercetări în vederea lămuririi împrejurărilor în care, în cursul anului 2023, o persoană de sex masculin, cadru didactic în cadrul unei unităţi şcolare de pe raza comunei Prundeni, judeţul Vâlcea, a comis mai multe acte de natură sexuală, împotriva unei minore, elevă a aceleiaşi unităţi de învăţământ.

Facem precizarea că, prin ordonanţa din data de 24 aprilie 2023, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 24 aprilie 2023, faţă de persoana cercetată în cauză în calitate de inculpat”, au transmis procurorii vâlceni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit sursei citate, bărbatul nu mai are voie să profeseze, să intre în unitatea şcolară unde învaţă minora, elevă într-o clasă de gimnaziu, şi nici să se apropie de ea şi de membrii familei ei la mai puţin de 50 de metri, în cazul în care nu va respecta aceste măsuri riscând să fie arestat preventiv sau la domiciliu.

Surse din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea au precizat că profesorului în cauză, care preda la două unităţi de învăţământ din Prundeni, i s-a desfăcut deja contractul de muncă, prin decizia consiliului de administraţie al şcolii”, se arată în comunicatul remis presei de Parchetul județean.

Foto: Școala Gimnazială Prundeni – Vâlcea

Politica