Arnold Schwarzenegger și-a mărit mușchii cu un medicament produs la Cluj

În tinerețe, pe vremea când era campion la culturism, actorul Arnold Schwarzenegger își umfla mușchii cu un medicament românesc. Din cauza steroizilor artificiali, produși la Cluj, actorul s-a ales cu două bypass-uri coronariene.

Este vorba despre un medicament produs la fabrica din Cluj-Napoca și care a fost folosit de sportivi în anii 1970 și 1980. Sportivii foloseau acest medicament pentru că voiau o creștere rapidă a masei musculare – principalul efect al acestui medicament bazat pe steroizi.

Medicamentul mai permitea metabolizarea proteinelor și refacerea musculară mai rapidă după o perioadă solicitată. Însă, la acea vreme nu se cunoșteau efectele adverse ale acestui medicament: probleme cardio-vasculare, probleme cu ficatul și probleme cu agresivitatea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Managerul fabricii de medicamente a povestit pentru Adevărul că acest medicament nu a mai fost comercializat la un moment dat, însă a devenit atât de cunoscut pentru sportivii din anii 1970 și 1980 încât a început să fie produs de laboratoare clandestine, dar fără să respecte aceeași formulă. Sportivii nu știau asta.

Arnold Schwarzenegger a declarat, în urmă cu câteva zile într-un interviu, că nu a știut aceste lucruri, că acest medicament a fost produs și de laboratoare clandestine. El a mai spus că nu recomandă astfel de medicamente nimănui, dar că el nu regretă absolut nimic, pentru că la acea vreme nu se cunoșteau efectele adverse ale medicamentelor și steroizilor.

Foto: Facebook

Populare

Recomandări

Cod Galben în Oltenia! Un singur județ scapă

Este, din nou, Cod Galben în Oltenia. Meteorologii...

Un singur ofertant pentru reabilitarea Prefecturii Dolj

Reabilitarea Prefecturii Dolj, investiție de peste 73 de milioane...

Ambasador român acuzat că a asociat diplomați africani cu maimuțele

Ambasadorul României în Kenya, Dragoș Viorel Țigău, este acuzat...

Infrastructura de transport, în plină reabilitare în Gorj. DEx Craiova – TG. Jiu, licitația în decembrie

Lucrările în infrastructură, la nivelul județului Gorj, sunt în...