vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A murit interpretul de muzică populară Tiberiu Ceia

A murit interpretul de muzică populară din Banat Tiberiu Ceia. Artistul avea 82 de ani.

Anunţul a fost făcut de colegii săi de la postul public de televiziune, unde prezenta o emisiune de muzică populară. „Colegul nostru Tiberiu Ceia ne-a părăsit în urmă cu câteva minute. Tristeţea de a fi pierdut un om şi un artist excepţional nu va umbri bucuria şi şansa de a-l fi avut aproape ani mulţi.

Marii artişti trăiesc atâta vreme cât opera lor rămâne vie. Iar Tiberiu Ceia ne va cânta, peste generaţii, de drag şi de dor. Drum luminat, dragă Tibi!”, este mesajul de pe pagina de Facebook a TVR Timişoara.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tiberiu Ceia s-a născut pe data de 16 iulie 1940 în Timişoara.

 Debutul oficial ca interpret de muzică a avut loc în anul 1967, pe scena Operei din Timişoara. A absolvit Liceul„C.D. Loga” din Timişoara, a urmat Şcoala Tehnică Financiară și cursurile Universității din Timişoara. În 1967 a devenit profesor de Limba şi literatura română, şi tot atunci a cântat în cadrul emisiunii de televiziune „Dialog la distanţă”, în concursul dintre Timişoara şi Iaşi. A câştigat şi adevenit oficial interpret de muzică populară în seara de 21 mai.

În 1978 a plecat definitiv din învăţământ și a început să concerteze alături de ansamblul Doina Oltului. Au urmat colaborări cu majoritatea orchestrelor din ţară.

Foto: Radio Timişoara

Politica