joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministerul Justiției susține un prag de 9.000 lei pentru abuzul în serviciu

Ministerul Justiției susține adoptarea de către Camera Deputaților a unui prag de 9.000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu pedepsită cu 2 până la 7 ani de închisoare.

Instituția propune astfel modificarea Codurilor Penale în conformitate cu deciziile CCR la o valoare mult mai mică decât cea adoptată miercuri de Senat, de 250.000 de lei.

”Nu există nicio referință concretă în deciziile Curții Constituționale a României sau în avizele Comisiei de la Veneția cu privire la valoarea economică sau financiară a unui astfel de prag valoric pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru dezbaterile din Camera Deputaților asupra proiectului de lege privind nivelul pragului la infracțiunea de abuz în serviciu prevăzută de art. 297 din Codul penal, Ministerul Justiției va susține adoptarea de către Camera Deputaților a unui prag de 9.000 de lei”, arată comunicatul Ministerului Justiției, potrivit digi24.ro

Și liderii coaliției de guvernare Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis miercuri seară să susțină propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9.000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu,

„În această seară, am decis să susținem propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu. L-am mandatat pe liderul grupului PNL de la Camera Deputaților, Gabriel Andronache, să depună acest amendament în numele Partidului Național Liberal, în vederea susținerii și adoptării lui”, arată mesajul premierului și președintelui PNL, Nicolae Ciucă.

„Am luat act de răspunsul Ministerului Justiției la solicitarea pe care am făcut-o și de propunerea privind instituirea unui prag de 9 mii de lei în ceea ce privește abuzul în serviciu.

Coaliția de guvernare va susține propunerea venită din partea specialiștilor din Ministerul Justiției. Am discutat și cu premierul Ciucă și ne vom însuși amendamentele la această lege”, transmite președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Senatul a adoptat, în şedinţa de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei. Proiectul de lege va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Politica