vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Verificări la SJU Târgu-Jiu: „Cine intră în spital trece prin șantier și duce cu el praful peste tot”

Medicul Claudiu Soare a lansat în spaţiul public câteva acuzaţii grave despre existența unor deficiențe cu privire la modernizarea unității medicale din strada Tudor Vladimirescu, sistemul de achiziții, lipsa unor materiale și medicamente.

În cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean de luni, 27 martie, s-a cerut efectuarea unor verificări pentru a se stabili cu exactitate ce se întămplă la nivelul spitalului.

„Trebuie să aflăm ce se întâmplă la Spitalul Judeţean. Suntem autoritate tutelară şi trebuie să avem aceste informaţii. Dacă nu venim şi cu punctul de vedere al conducerii spitalului, public va rămâne percepţia că suntem o autoritate care nu se interesează de situaţiile din judeţ”, a transmis Ion Ruşeţ, consilier judeţean.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul unei emisiuni televizate de săptămâna trecută, medicul Claudiu Soare a vorbit despre reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu:

„Nu știm dacă se mai lucrează sau nu. Ar fi probleme cu prețurile și s-ar mai fi promis bani. Termenul de finalizare este august 2023, dar mă îndoiesc. Nu înțeleg cum se extinde UPU și va fi mai puțin cu un pat decât acum? Logic era să avem o capacitate mărită. Au fost luate spațiile cu vestiare de la subsol – acolo se schimba personalul, să nu mai intre îmbrăcat, în civil, în secții. La un moment dat amenajaseră vestiare la bibliotecă. Apoi ni se spune că s-au înmulțit nosocomialele. Nu știu cât mai durează lucrările pe Tudor, dar pacienții erau puși la un moment dat să se schimbe în stradă, în fața spitalului, într-o zonă improvizată acolo. Cine intră în spital trece prin șantier și duce cu el praful peste tot. Apoi liftul principal de acces către celelalte secții este și va fi în mijlocul UPU. Toată lumea va trece prin UPU și aparținătorii, pentru a ajunge la pacienți. Care e explicația?”, a transmis Claudiu Soare.

Totodată Ruseţ a cerut să să facă şi o verificare la toată aparatura achiziţionată, pentru a se vedea dacă este pusă în funcţiune.

Politica