joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România caută cea de-a doua victorie din preliminariile EURO 2024

România joacă împotriva reprezentativei similare din Belarus, marți, 28 martie, ora 21:45, Arena Națională (București). Meciul va conta pentru runda a doua din preliminariile Campionatului European 2024.

Cu Belarus, tricolorii au disputat 6 meciuri. Dintre acestea au fost 4 victorii și două remize, golaveraj 15 – 7. Victoria românilor 2-0 din cadrul unui turneu amical organizat în 2004 și găzduit de Cipru nu contează în palmaresul oficial. Așadar, rămân 5 dueluri, dintre care unul singur cu caracter amical.

Partida de pregătire din 2020, scor final 5-3, cu Mirel Rădoi pe banca României, pe care tricolorii au disputat-o la Ploiești, este și ultima amintire cu această reprezentativă. Dintre jucătorii care au fost titulari atunci, 4 sunt și acum în lotul lui Edward Iordănescu: Ionuț Nedelcearu (foto), Răzvan Marin, Dennis Man și Florin Tănase. Alți doi jucători din lotul de atunci sunt și acum convocați: Cristi Manea și Denis Alibec. Pe lista marcatorilor la meciul respectiv s-au aflat Nedelcearu, cu o dublă, și Răzvan Marin. Celelalte două goluri ale României au fost reușite de Mitrea și Pușcaș.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În meciuri oficiale au fost două duble confruntări, ambele contând pentru preliminarii de European, ca și cele programate în acest an. Mai întâi, în cursa pentru EURO 2008, când românii au învins cu 3-1 atât la București, cât și la Minsk. Apoi, în 2010 și 2011, când tricolorii au reușit numai două remize, 0-0 la Minsk și 2-2 la București.

foto: frf.ro

Politica