Un asteroid va trece pe lângă Pământ, de două ori mai aproape decât Luna

Un asteroid descoperit recent, numit 2023 DZ2, va trece sâmbătă pe lângă Pământ, la o distanţă de circa 175.000 de kilometri, de două ori mai aproape decât se află Luna.

Cu toate acestea, corpul ceresc nu constituie un pericol pentru planeta noastră, conform Biroului NASA pentru Coordonarea Apărării Planetare.

Asteroidul, cu o lăţime de aproximativ 55 de metri, se deplasează în prezent cu o viteză de 36,84 de kilometri pe secundă, potrivit instrumentului de urmărire în timp real al NASA. Corpul ceresc completează o orbită în jurul Soarelui în puțin peste trei ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sâmbătă va trece la cea mai mică distanță de Pământ, de 175.000 de kilometri, de două ori mai aproape decât se află Luna (384.000 km).

În timp ce astfel de evenimente sunt obişnuite, apropierea unui asteroid de această dimensiune are loc doar aproximativ o dată la un deceniu, conform NASA, ceea ce oferă o oportunitate unică pentru ştiinţă. Astronomii de la Reţeaua internaţională de avertizare asupra asteroizilor (IAWN) vor observa trecerea asteroidului pentru a afla mai multe despre apărarea planetară, potrivit agenţiei spaţiale americane, preluată de Xinhua și Agerpres.

Foto: pixabay

Populare

Recomandări

Un singur ofertant pentru reabilitarea Prefecturii Dolj

Reabilitarea Prefecturii Dolj, investiție de peste 73 de milioane...

Infrastructura de transport, în plină reabilitare în Gorj. DEx Craiova – TG. Jiu, licitația în decembrie

Lucrările în infrastructură, la nivelul județului Gorj, sunt în...

Ambasador român acuzat că a asociat diplomați africani cu maimuțele

Ambasadorul României în Kenya, Dragoș Viorel Țigău, este acuzat...

Cod Galben în Oltenia! Un singur județ scapă

Este, din nou, Cod Galben în Oltenia. Meteorologii...