miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FOTO/VIDEO. Ziua Poliţiei Române, sărbătorită la IPJ Dolj

La data de 25 martie 2023 se împlinesc 201 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române. Astfel, IPJ Dolj va marca aniversarea printr-o serie de evenimente. Joi, la sediul din Craiova, polițiștii au primit vizita a aproximativ 200 de copii, de toate vârstele. Începând cu ora 11:00, cei mici au avut șansa să vadă diferite demonstrații ale agenților, la Ziua Porţilor Deschise.

Fiecare copil a primit o insignă de „Polițist pentru o zi”, apoi a putut să-i urmărească pe polițiști „în acțiune”. Aceștia, alături de câinii special antrenați, le-au arătat celor mici cum acționează colegii lor canini în diferite situații. A fost un adevărat spectacol. Copiii s-au bucurat, au râs și au aplaudat fiecare mișcare.

După ce demonstrațiile au luat sfârșit, iar cățeii și polițiștii au ieșit din scenă, copiii au trecut la următoarea etapă din cadrul evenimentului. Poliţiştii de la criminalistică au prezentat autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oamenii legii le-au explicat celor interesaţi modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot. Serviciul pentru Acţiuni Speciale a prezentat „roboţelul pirotehnic”, un dispozitiv performant de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor. Tot cu această ocazie a fost organizată şi o expoziţie cu armamentul aflat în dotarea poliţiştilor.

La final, polițiștii au ieșit din sediu cu brațele pline de baloane colorate în alb și albastru. Fiecare copil a primit câte un balon, iar curtea instituției a devenit un adevărat carnaval, așa cum era potrivit pentru o zi de sărbătoare.

Politica