sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Daune de 150.000 de euro pentru un pacient infectat cu stafilococ auriu într-un spital din România

Un bărbat a câștigat în instanță daune morale de 150.000 de euro pentru că s-ar fi infectat cu stafilococ auriu în perioada în care a fost internat. Suma a fost plătită în 6 tranșe, din veniturile proprii ale spitalului, a declarat managerul unității

Pacientul fusese internat pe secția de Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț în toamna anului 2015. S-ar fi infectat cu stafilococ auriu MRSA, fiind nevoit să se trateze la Târgu Mureș. Ulterior, fostul pacient a dat spitalul în judecată și a cerut daune morale de 150.000 de euro, scrie Mesagerul de Neamț.

Instanța i-a dat dreptate și a dispus, prin hotărâre judecătorească executorie, că spitalul este bun de plată. La executarea silită, singura dispensă obținută în negocierile cu casa de avocatură care l-a reprezentat pe bărbat a fost plata în rate a daunelor morale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am reușit să negociem plata în șase tranșe pentru a nu afecta foarte puternic cash flow-ul spitalului. Procesul a început în 2015, domnul respectiv a avut o infecție cu stafilococ auriu, posibilă din Spitalul Județean Neamț, nu e demonstrat categoric, dar justiția i-a dat acestuia aceste daune morale pentru suferința cauzată de către spital. Banii au fost plătiți din veniturile proprii ale spitalului”, a declarat Alexandru Filimon, managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, pentru sursa citată. Ultima tranșă datorată pacientului a fost achitată luna aceasta.

Politica