miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gabi Bădălău, fiul lui Niculae Bădălău, plasat sub control judiciar de DNA

Gabriel Bădălău, fiul lui Niculae Bădălău, fost baron PSD de Giurgiu și vicepreședinte al Curții de Conturi, a fost plasat sub control judiciar de DNA, care îl acuză că i-a dat mită unui primar din județul Giurgiu pentru a continua să facă plăţi firmei sale, chiar şi pentru lucrări neconforme.

Și Niculae Bădălău este sub control judiciar, după ce a fost reținut și apoi arestat preventiv, tot pentru dare de mită şi trafic de influenţă.

Conform unui comunicat transmis de DNA, procurorii au dispus miercuri măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pentru administratorul unei firme acuzat de dare de mită, scrie hotnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În contextul derulării unui contract încheiat de primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte și societatea administrată de inculpat), ce avea ca obiect „Înființare rețea de alimentare cu apă în satele …, comuna …, județul Giurgiu”, în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, împreună cu o altă persoană, i-ar fi oferit, prin intermediar, primarului comunei respective un procentaj de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În scopul menționat mai sus, la data de 25 noiembrie 2022, prin același intermediar, i-ar fi fost remisă primarului suma de 35.000 lei, reprezentând o primă tranșă din suma promisă inițial”.

Pe durata controlului judiciar, Gabriel Bădălău trebuie să respecte o serie de obligații, între care:

  • să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar
  • să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent
  • să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme

Niculae Bădălău a fost reținut de DNA, iar la finalul lunii noiembrie 2022 a fost arestat preventiv. La acel moment, el era vicepreședinte al Curții de Conturi. În 10 martie, el a scăpat de arestul preventiv, fiind plasat sub control judiciar. Bădălău are mai multe interdicţii, el neavând voie să plece din România sau să ia legătură cu denunţătorul său, Dan Păsat, sau cu Elena Matache.

Bădălău este judecat la Tribunalul Giurgiu pentru dare de mită şi trafic de influenţă într-un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro primarului din comuna Bucşani, Dan Păsat (fost deputat PNL), în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Niculae Bădălău a fost senator PSD de Giurgiu și președinte PSD Giurgiu, între 2018 și 2019 a fost ministru al Economiei, iar în 2019 a fost propus de fostul premier Viorica Dăncilă ministru interimar la Energie.

Politica