marți, iunie 18, 2024

Ultima ora

Sport

România şi Bulgaria, proiecte-pilot pentru protecţia granițelor externe ale UE

România şi Bulgaria au lansat proiecte-pilot pentru protecţia granițelor externe ale Uniunii Europene, în condițiile creșterii migrației externe.

Un proiect-pilot vizând mai buna protecţie a frontierelor externe a Uniunii Europene a fost lansat în Bulgaria, a anunţat luni Comisia Europeană.

„Întărirea graniţelor externe cu măsuri sporite de supraveghere ce vor fi implementate la frontiera dintre Bulgaria şi Turcia este o prioritate-cheie”, a subliniat executivul UE într-un comunicat citat de dpa, potrivit Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul prevede securizarea frontierei cu Turcia cu vehicule, camere de supraveghere, drumuri şi turnuri de supraveghere, potrivit unei declaraţii a şefei Comisiei, Ursula von der Leyen.

Un prim proiect-pilot în domeniul securizării frontierelor externe ale UE a fost lansat vineri în România. Acesta se concentrează pe repatrieri, managementul frontierelor şi cooperare internaţională şi va fi implementat cu sprijin operaţional, tehnic şi financiar puternic din partea Comisiei şi a agenţiilor europene specializate, precum Europol şi Frontex.

Proiectele-pilot din România şi Bulgaria au fost anunţate la un summit UE în urmă cu o lună.

Migraţia spre Uniunea Europeană a crescut din nou anul trecut, determinându-i pe liderii UE să convoace luna trecută un summit special pentru a căuta noi măsuri de stoparea a sa.

Foto: pixabay

Politica