vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Legendara soprană Virginia Zeani a încetat din viață

Soprana Virginia Zeani, o legendă a scenei lirice românești, a încetat din viață. Anunțul a fost făcut de soprana Angela Gheorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Născută la Solovăstru pe 21 octombrie 1925, Virginia Zeani a avut o carieră internaţională de peste 30 de ani, perioadă în care a interpretat peste 60 de roluri diferite şi a cântat alături de marii tenori ai lumii, Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Beniamino Gigli sau Ferruccio Tagliavini.

Foto: Facebook/Virginia Zeani

Virginia Zeani a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din Roma.

Policlinica Buna Vestire Craiova
Foto: Facebook/Virginia Zeani

Virginia Zeani deţine peste 50 de premii şi distincţii naţionale şi internaţionale, este doctor honoris causa al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, fiind deţinătoarea Decoraţiei Regale „Nihil Sine Deo”, acordată în 2011 de regele Mihai I al României, deţine distincţia judeţului Mureş, „Fibula de la Suseni”, conferită de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, Distincţia ALAE a Consiliului Judeţean Mureş şi este cetăţean de onoare al comunei natale, Solovăstru, precum şi al municipiului Reghin, notează zi-de-zi.ro.

Ultima recunoaștere a venit chiar de ziua ei, pe 21 octombrie 2022 când Virginia Zeani a inclusă în Opera America Hall of Fame.

Foto: Virginia Zeani

Politica