miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bulgar prins în Rast cu țigări de contrabandă

Un bulgar de 40 de ani a fost reținut, pentru 24 ore, de polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice. A fost prins cu peste 30 de mii de pachete de țigări de contrabandă. Erau ascunse în TIR-ul condus de bărbat.

„Ieri, 17 martie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, împreună cu polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Dolj, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii comerțului ilicit și comercializării ilegale a țigaretelor, produselor din tutun și alte produse accizabile.

În comuna Rast a fost identificat un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Republica Bulgară, condus de un bărbat, de 40 de ani, cetățean bulgar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma controlului efectuat în semiremorcă, pe plafonul superior, a fost găsit un compartiment ascuns în care se aflau depozitate țigarete ce aveau aplicate timbre fiscale emise de Republica Bulgară, dar care nu au fost declarate la controlul vamal.

Astfel, au fost identificate 32.515 pachete de țigarete (650.300 de țigarete), prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de 719.213 lei. Întreaga cantitate de ţigarete și ansamblul de vehiculele au fost indisponibilizate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor. Bărbatul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj pentru audieri, iar în urma probatorului administrat a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, peste limita a 10.000 ţigarete.”- IPJ Dolj

El va fi prezentat, azi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Politica