marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ASF a decis intrarea în insolvență a Euroins


Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis să ridice autorizația companiei Euroins, care intră, conform legii, în insolvență.

”Autoritatea de Supraveghere Financiară retrage autorizația de funcționare a Euroins România și constată starea de insolvență a societății București, 17 Martie 2023 – Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, constatând indiciile stării de insolvență a companiei.

Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății, cu sarcina de a asigura administrarea și conducerea activității asigurătorului și adoptarea măsurilor necesare pentru conservarea patrimoniului. Atribuțiile conducerii societății se suspendă de drept.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mandatul FGA încetează la numirea lichidatorului judiciar.

La data de 30.06.2022 societatea nu deține fonduri eligibile pentru acoperirea SCR, situație care se menține și la data de 30.09.2022. Pentru restabilirea cerinței de capital de solvabilitate (SCR) este nevoie de fonduri în cuantum la 2,19 miliarde lei, iar pentru acoperirea MCR fonduri în cuantum de 1,75 miliarde lei. Decizia retragerii autorizației a fost luată în condițiile în care situația Euroins România nu face fiabilă aplicarea unei proceduri de rezoluție. Decizia Consiliului ASF se bazează pe o amplă analiză a situației Euroins România”, se arată în comunicatul Autorității de Supraveghere Financiară.

Potrivit sursei citate, începând cu anul 2020, Euroins a făcut obiectul unor acțiuni intense de control care au avut drept rezultat evidențierea situației reale a societății. Între februarie 2020 și ianuarie 2023, Autoritatea a aplicat Euroins 26 de sancțiuni, soldate cu amenzi totale de peste 16 milioane de lei, rezultate din 17 acțiuni de control. Toate sancțiunile aplicate de ASF societății Euroins România au fost confirmate, pe fond sau definitiv, de instanțele de judecată cărora societatea li s-a adresat în contestarea măsurilor.

Pentru o completă documentare cu privire la rezultatele procesului de supraveghere și control, ASF pune la dispoziție o Sinteză a deciziilor luate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară în legătură cu societatea Euroins România. Istoricul acțiunilor de control, precum și detalierea neregulilor identificate la Euroins România pot fi de asemenea consultate în sinteza atașată acestui comunicat, AICI.

În același material regăsiți și motivele pentru care ASF a decis să nu avizeze transferul de active către societatea EIG Re, înregistrată în Bulgaria.

2,5 milioane de români sunt asigurați la compania Euroins.

Euroins România a spus, joi seara, că deocamdată nu a fost informată despre nicio decizie ASF privind insolvența.

Euroins a devenit cea mai mare companie de asigurări auto după falimentul City Insurance în 2021.

Politica