vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tânăr de 28 de ani cu fractură la cot, mort pe masa de operaţie

Un tânăr în vârstă de 28 de ani a murit, miercuri, în timp ce era pregătit de medici pentru o intervenţie chirurgicală în urma unei fracturi la cot. Cazul este cercetat într-un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Valeriu Stoilov, cercetător la Centrul de Economie Montană CE-MONT din Vatra Dornei, s-a accidentat la cot în timpul unei partide de fotbal cu prietenii şi s-a prezentat la Spitalul Municipal din Vatra Dornei pentru consultaţie, scrie hotnews.ro

Directorul medical al Spitalului Municipal Vatra Dornei, dr Cristian Rusu, chirurg, a declarat presei că Valeriu Stoilov a fost internat pe 13 martie şi programat pentru intervenţia chirurgicală pentru data de 15 martie, fiindu-i efectuate toate analizele şi investigaţiile preoperatorii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Totul era în regulă, pacientul nu avea nicio suferinţă anterioară cunoscută. După anestezie a intrat în stop cardiorespirator, iniţial reversibil”, a spus directorul medical al spitalului.

El a precizat că a fost resuscitat, dar a făcut al doilea stop cardiorespirator şi după manevrele efectuate din nou, mai mult de o oră, nu a mai răspuns şi s-a declarat decesul.

Potrivit directorului medical al spitalului, anestezistul are o experienţă de 40 de ani şi ar fi declarat că nu s-a mai confruntat cu un asemenea caz.

„Nici eu n-am avut o astfel de situaţie în 20 de ani de când sunt chirurg”, a spus dr Cristian Rusu.

După necropsie se va putea afla care a fost cauza morţii pacientului.

Poliţia Municipiului Vatra Dornei a deschis un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, cercetarea fiind efectuată sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Foto: arhivă

Politica