Numerele de telefon unde românii afectați de cutremurul din Turcia pot cere ajutor

Ministerul Afacerilor Externe anunță care sunt numerele de telefon unde cetățenii români afectați de cutremurele produse luni în Turcia pot cere ajutor și recomandă informarea din surse oficiale.

Astfel, cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Totodată, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

Policlinica Buna Vestire Craiova

MAE le recomandă cetățenilor români aflați în zonele afectate de cutremur să se informeze din surse oficiale despre evoluția situației de la fața locului și să respecte instrucțiunile autorităților turce.

De asemenea, în cazul existenței unor eventuale grupuri de cetățeni români afectați, pentru a evita ocuparea liniilor telefonice pentru un timp îndelungat, se recomandă ca o singură persoană din cadrul grupului să contacteze personalul consular, iar informațiile obținute de aceasta să fie diseminate și celorlalți cetățeni români din grup.

Foto: Facebook/Daniel Marcel

Populare

Recomandări

Primele centre de colectare legume-fructe se construiesc în acest an

Construcția primelor 6 centre, din cele 15 câte vor...

Sondaj INSCOP: Un „independent”, pe primul loc la prezidențiale

Actualul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană ...

Sute de vase de vin intacte, vechi de 5.000 de ani, descoperite în Egipt

O misiune arheologică egipteană, germană şi austriacă a descoperit...

Fiica lui Corneliu Vadim Tudor s-a înscris în AUR

Fiica fostului lider al Partidului România Mare, Lidia Vadim...