Sportivii turci, prinși sub dărâmături: „Aici e numai suferință, au murit mulți oameni. Vă rog, ajutați-ne!”

Mulți sportivi turci sunt căutați, după ce au fost prinși sub dărâmături în teribilul cutremur de dimineață, care a făcut peste 1.500 de victime în Turcia, Siria și Liban.

Imediat, ministrul turc al sportului, Mehmet Kasapoğlu, a anunțat că toate competițiile naționale au fost suspendate, scrie gsp.ro

Volkan Demirel, 41 de ani, ex-portar cunoscut la Fenerbahçe, acum antrenor la Hatay (oraș afectat puternic), în prima ligă, a lansat un mesaj tulburător pe social media. Trei persoane de la Hatay sunt dispărute, printre care un jucător, internaționalul ghanez Christian Atsu, 31 de ani, și directorul tehnic. Atsu a mai jucat la Newcastle, Vitesse și Everton, printre altele. Înainte să se transfere la Hatayspor, a jucat la Al-Raed, echipa lui Marius Șumudică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Aici este numai suferință, au murit mulți oameni. Vă rog, ajutați-ne! Trimiteți salvări! Nu putem să-i găsim pe cei apropiați. Nu putem face prea multe singuri. Situația este foarte rea și nu doar la Hatay, ci peste tot în jur. Vă rog, ajutați-ne, pentru numele lui Dumnezeu”, a spus Volkan, în lacrimi.

De altfel, multe cluburi își caută sportivii.

  • Malatyaspor, din liga secundă de fotbal, a anunțat că nu are informații despre goalkeeperul Ahmet Eyüp Türkaslan, 28 de ani.
  • Iskenderun, din divizia a treia, nu găsește doi membri ai staffului tehnic. „Toți cei de la club, jucători, tehnicieni, oficiali, îi căutăm, încercăm să îi salvăm. Avem avem nevoie de ajutor de urgență”, a comunicat Iskenderun.
  • Nu mai puțin de 14 jucătoare de la echipa de volei din Hatay au fost prinse sub dărâmături, după ce clădirea în care stăteau s-a prăbușit. Alți șase voleibaliști din Malatya sunt căutați.
  • Taha Akgül, campion olimpic, mondial și european la lupte libere, susține că 40 luptători sub și ei sub dărâmături la Kahramanmaraş, epicentrul cutremurului.

Populare

Recomandări

Turiști din Olanda extrași din masivul Făgăraș cu troliul, din elicopter

Doi turiști olandezi au fost salvați după ce au...

„Trebuie să merg la o nuntă”. Prinși când furau trandafiri de pe domeniul public

Doi doljeni au fost amendați de poliția locală după...

Programul de lucru al Poştei Române în perioada 1-5 iunie

Compania Naţională Poşta Română a anunţat cum vor funcţiona...