sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sportivii turci, prinși sub dărâmături: „Aici e numai suferință, au murit mulți oameni. Vă rog, ajutați-ne!”

Mulți sportivi turci sunt căutați, după ce au fost prinși sub dărâmături în teribilul cutremur de dimineață, care a făcut peste 1.500 de victime în Turcia, Siria și Liban.

Imediat, ministrul turc al sportului, Mehmet Kasapoğlu, a anunțat că toate competițiile naționale au fost suspendate, scrie gsp.ro

Volkan Demirel, 41 de ani, ex-portar cunoscut la Fenerbahçe, acum antrenor la Hatay (oraș afectat puternic), în prima ligă, a lansat un mesaj tulburător pe social media. Trei persoane de la Hatay sunt dispărute, printre care un jucător, internaționalul ghanez Christian Atsu, 31 de ani, și directorul tehnic. Atsu a mai jucat la Newcastle, Vitesse și Everton, printre altele. Înainte să se transfere la Hatayspor, a jucat la Al-Raed, echipa lui Marius Șumudică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Aici este numai suferință, au murit mulți oameni. Vă rog, ajutați-ne! Trimiteți salvări! Nu putem să-i găsim pe cei apropiați. Nu putem face prea multe singuri. Situația este foarte rea și nu doar la Hatay, ci peste tot în jur. Vă rog, ajutați-ne, pentru numele lui Dumnezeu”, a spus Volkan, în lacrimi.

De altfel, multe cluburi își caută sportivii.

  • Malatyaspor, din liga secundă de fotbal, a anunțat că nu are informații despre goalkeeperul Ahmet Eyüp Türkaslan, 28 de ani.
  • Iskenderun, din divizia a treia, nu găsește doi membri ai staffului tehnic. „Toți cei de la club, jucători, tehnicieni, oficiali, îi căutăm, încercăm să îi salvăm. Avem avem nevoie de ajutor de urgență”, a comunicat Iskenderun.
  • Nu mai puțin de 14 jucătoare de la echipa de volei din Hatay au fost prinse sub dărâmături, după ce clădirea în care stăteau s-a prăbușit. Alți șase voleibaliști din Malatya sunt căutați.
  • Taha Akgül, campion olimpic, mondial și european la lupte libere, susține că 40 luptători sub și ei sub dărâmături la Kahramanmaraş, epicentrul cutremurului.

Politica