joi, mai 23, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Sediul Poliției Țicleni, reabilitat prin PNRR

Sediul Poliției Țicleni va fi reabilitat prin PNRR. Contractul de finanțare a fost deja semnat, fiind vorba despre o investiție de 741.038,64 lei.

Potrivit unui comunicat de presă, la data de 15 decembrie 2022 a fost semnat contractul de finanțare al proiectului ,,Reabilitarea și modernizarea în vederea creșterii eficienței energetice a clădirii Poliției Orașului Țicleni”, nr. C5-B2.2.b95, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă/Componenta 5 – Valul renovării/Axa 2 – Schema de Granturi pentru eficienţă energetică în clădiri publice/Operaţiunea B.2. – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, care urmăreşte obiectivele generale ale Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă (MRR), mecanism creat la nivelul Uniunii Europene ca instrument financiar temporar.

Componenta C5 – Valul Renovării își propune îmbunătățirea fondului construit printr-o abordare integrată a eficienței energetice, a consolidării seismice, a reducerii riscului la incendiu și a tranziției către clădiri verzi și inteligente, conferind respectul cuvenit pentru estetică și calitatea arhitecturală a acestuia, dezvoltarea unor mecanisme adecvate de monitorizare a performanțelor fondului construit și asigurarea capacității tehnice pentru implementarea investițiilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul este implementat, în parteneriat, de către Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de Lider de parteneriat, cu Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, având calitatea de Partener 2 (Beneficiar). Valoarea totală a proiectului (cu TVA) este de 741.038,64 lei, din care 633.721,55 lei valoarea eligibilă din PNRR și 118.317,09 lei valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR. Implementarea proiectului se va realiza în perioada 15 decembrie 2022 – 15 iunie 2024.

Obiectivul proiectului urmărește îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumul de energii convenționale, reducerea emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilitățile și, implicit, protejarea mediului înconjurător.

Reabilitarea sediului Poliţiei Oraşului Țicleni reprezintă o oportunitate majoră pentru modernizarea durabilă a fondului construit existent. De asemenea, creşterea eficienţei energetice în energia primară poate contribui semnificativ la asigurarea unei performanţe energetice crescute a clădirii, aşa cum cere Directiva 2012/27/UE privind eficienţa energetică.

Prin realizarea obiectivului de investiție ,,Reabilitarea și modernizarea în vederea creșterii eficienței energetice a clădirii Poliției Orașului Țicleni” se urmărește reducerea consumului anual specific de energie finală pentru încălzire cu 73,32%kWh/mp/an, reducere consumului de energie primară totală cu 81,00% kWh/mp/an, reducerea nivelului anual estimat al gazelor cu efect de seră la sfârșitul implementării proiectului la 78,07%kgCO2/mp/an. Acest apel de proiecte este gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei finanţat din fonduri europene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a României şi din fonduri naţionale.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica