Federația Sanitas anunță trei zile de proteste în fața Guvernului

Federația Sanitas a anunțat, joi, că va organiza proteste în fața Guvernului în primele trei zile ale  săptămânii viitoare.  Sindicaliștii cer mărirea cu 15% a salariilor tuturor angajaților din sănătate și asistență socială.

„Consiliul Național al Federației SANITAS întrunit miercuri, 1 februarie 2023, a decis calendarul acțiunilor de protest anunțate încă de acum două săptămâni. În zilele de 6, 7 și 8 februarie 2023, în intervalul orar 10.00 – 14.00, membrii SANITAS vor fi în Piața Victoriei pentru a cere public guvernanților să-și respecte obligațiile legale față de angajații din SĂNĂTATE și din ASISTENȚĂ SOCIALĂ. Atât timp cât cei aflați la putere ignoră nevoile reale ale celor două domenii, regulile elementare ale dialogului social și drepturile lucrătorilor, SANITAS va protesta folosind toate formele și instrumentele legale, inclusiv deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector”, se arată într-un comunicat al federației dat publicității joi, potrivit g4media.ro

Revendicările federației:

Policlinica Buna Vestire Craiova

1. Creșterea veniturilor tuturor salariaților din sănătate și asistență socială cu un procent de minimum 15%, pentru acoperirea inflaţiei.

2. Declanșarea, de urgență, a negocierilor între Guvernul României și partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice.

3. Asigurarea unei finanțări corecte și suficiente pentru instituțiile medicale și de asistență socială.

„Seria acțiunilor de protest pe care Sanitas o deschide săptămâna viitoare va continua până la soluționarea revendicărilor și la îmbunătățirea semnificativă a situației membrilor noștri de sindicat”, mai precizează sursa citată.

Populare

Recomandări

Severin. Șoferul fugar, la Poliție

Șoferul care a fugit de la accidentul cu patru...

Vâlcea. Restricții de circulație pe DN 7

Circulaţia rutieră va fi restricţionată, joi, 23.03.2023, pe mai...

Vâlcea. S-au încheiat lucrările la podul peste Râul Cerna, de pe DN 65C

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova (DRDP) a...

Mehedinți: Prins la volan beat criță și fără permis

Polițiștii mehedințeni din cadrul Poliției oraș Baia de Aramă...