luni, mai 27, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Vâlcea. Șoferii de transport persoane, verificați de polițiști

Polițiștii vâlceni au efectuat marți dimineață controale care au vizat transportul public de persoane. Oamenii legii au acordat 15 sancțiuni cotravenționale, în valoare de peste 12 mii de lei.

„Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin:

•        verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto;

Policlinica Buna Vestire Craiova

•        verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente.

•        respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare;

•        verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz;

•        testarea alcoolscop a conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport;

•        valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului;

•        depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.160 de lei,  au reținut un certificat de înmatriculare, 1 copie conformă a licenței de transport și 2 plăcuțe cu numere de înmatriculare”, potrivit IPJ Vâlcea.

Oamenii legii au depistat inclusiv șoferi de transport public, care nu dețineau actele necesare activității.

„La data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 06.30, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 45 ani din comuna Nicolae Bălcescu, județul

Vâlcea în timp ce conducea un microbuz pe DN7 în localitatea Milcoiu, efectuând transport public de persoane în contul unui operator de transport fără a deține copie conformă a licenței de transport.

Operatorul de transport a fost sancționat contravențional conform H.G. nr. 69/2012, fiindu-i suspendat dreptul de a utiliza autovehiculul pentru o perioadă de 6 luni.

De asemenea, i-a fost reținut certificatul de înmatriculare și placutele cu numerele de înmatriculare.

Tot la data de 31

.01.2023 orele 08.00 polițiștii Serviciului Rutier l-au depistat pe numitul MME de 37 ani din Tg Jiu in timp ce conducea Mercedes Vito înmatriculat București, in timp ce efectua transport public de persoane in regim de închiriere in contul unei societăți comerciale din București, fara a deține certificat de atestare a pregatirii profesionale.

Societatea comerciala a fost sanctionata contraventional conf. LG 38/2003, fiindu-i reținută copia conformă a autorizatiei de transport”, au mai spus polițiștii.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica