luni, mai 27, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

VIDEO/ Dolj. Peste 470.000 de țigarete au fost confiscate de polițiști

Un bulgar, de 55 de ani, a fost reținut de polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, pentru 24 de ore. Acesta transporta uși din PVC, fabricate în Bulgaria. Polițiștii au descoperit în interiorul ușilor țigarete, diverse mărci, care aveau aplicate timbre fiscale emise de Republica Bulgară, dar care nu ar fi fost declarate la controlul vamal.

„În noaptea de 27 spre 28 ianuarie a.c., sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au desfășurat o acțiune pe linia combaterii comerțului ilicit și comercializării ilegale a țigaretelor, produselor din tutun și a altor produse accizabile.

În cadrul acțiunii, în jurul orei 03.30, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Calafat și al polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Dolj, a fost oprită, pentru control, pe D.N. 56, în localitatea Basarabi, o autoutilitară ce tracta o platformă, ambele înmatriculate în Republica Bulgară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe platformă au fost descoperite uși din PVC, fabricate în Bulgaria, cu destinația Belgia. În urma verificărilor suplimentare, în interiorul ușilor au fost descoperite țigarete, diverse mărci, care aveau aplicate timbre fiscale emise de Republica Bulgară, dar care nu ar fi fost declarate la controlul vamal.

Astfel, au fost descoperite 23.571 de pachete de țigarete (471.420 de țigarete). Totodată, asupra conducătorului auto și a pasagerului, doi bărbați de 55 și 45 de ani, cetățeni bulgari, a fost descoperiți 22.560 de euro, 395 de leva și 86 de lei.

Întreaga cantitate de ţigarete, sumele de bani și vehiculele folosite au fost indisponibilizate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

Cei doi bărbați au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, pentru audieri, iar în urma probatorului administrat, a fost dispusă reținerea bărbatului de 55 de ani, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, peste limita a 10.000 de ţigarete, prevăzută de Codul Fiscal”, potrivit IPJ Dolj.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica