joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avertizare de călătorie pentru Bulgaria: Cod portocaliu de ninsoare și restricții de circulație

Cea mai mare parte a Bulgariei se află joi și vineri sub ninsori abundente, iar autoritățile locale au emis un cod portocaliu pentru regiunile Smolian, Pazardjik, Plovdiv și Blagoevgrad, transmite MAE. În aceste zone se va forma un strat de zăpadă de până la 30 – 35 cm.

De asemenea, pentru regiunile Sofia, Kjustendil, Pernik, Loveci, Vrața, Montana, Kârdjali și Haskovo s-a emis un cod galben de precipitații sub formă de ninsoare și se va forma un strat de zăpadă de aproximativ 10 cm.

MAE le recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația din zonele respective, iar șoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru circulația pe drumurile publice în condiții de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca, prin decizia autorităților bulgare competente, unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica