Un asteroid va trece mâine seară aproape de Pământ

Un asteroid care se îndreaptă spre atmosfera Pământului a fost descoperit de NASA săptămâna trecută. Asteroidul va trece mâine la aproximativ 3.500 de kilometri deasupra suprafeței Pământului, relatează Space.com.

Asteroidul 2023 BU a fost descoperit sâmbătă de Centrul pentru Studiul Obiectelor din Apropierea Pământului al NASA și este programat să treacă cel mai aproape de Pământ joi, 26 ianuarie, aproape de miezul nopții.

Asteroidul va trece la aproximativ 3.500 de kilometri deasupra suprafeței Pământului, devenind a patra cea mai apropiată dintre rocile spațiale care se apropie de planeta noastră. Va fi la aproximativ 3% din distranța medie de la Pământ la Lună.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Chiar dacă acest asteroid ar avea o traiectorie spre Pământ, nu există motive de îngrijorare, deoarece, potrivit CNEOS, asteroidul măsoară între 3,6 și 8,2 metri.

Potrivit experților NASA, orice asteroid mai mic de 24 de metri are mai multe șanse să ardă în atmosfera Pământului decât să atingă solul.

Pasionații de astronomie vor putea vedea Asteroidul 2023 BU cu ajutorul Virtual Telescope Project, un set de telescoape robotizate cu sediul în Ceccano, Italia, care sunt accesibile online, configurate pentru ca oamenii să aibă propria experiență astronomică din confortul caselor lor, scrie digi24.ro

Transmisiunea VTP cu trecerea asteroidului va începe joi, 26 ianuarie, la ora 19.15 GMT. Îl puteți urmări pe site-ul proiectului sau pe canalul de YouTube.

Foto: pixabay

Populare

Recomandări

Încep înscrierile în programele Rabla Clasic şi Rabla Plus

Persoanele fizice se pot adresa, începând din 24 martie,...

Mehedinți: Hoț de motorină prins în flagrant de către jandarmi

Jandarmii mehedințeni au prins un bărbat la furat de...

Incendiu în Craiova

Update/ISU Dolj: "In urma incendiului a ars anexa gospodareasca,...

Vâlcea. S-au încheiat lucrările la podul peste Râul Cerna, de pe DN 65C

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova (DRDP) a...