sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Angajați ai spitalelor CFR protestează în fața Ministerului Transportului

Angajați ai spitalelor CFR protestează, miercuri, în fața Ministerului Transportului. Sunt revoltați că ministerul condus de Sorin Grindeanu intenționează să desființeze aceste unități medicale.

Mai multe memorii, prin care s-a încercat să afle de vrea să scoată aceste spitale din subordinea Ministerului Transporturilor, au fost înaintate ministrului Sorin Grindeanu, dar acesta nu a dat niciun răspuns.

„Protestăm împotriva intenției Ministerului Transporturilor de a ceda toată rețeaua spitalelor CFR către alte entități necunoscute. Și-au arătat dorința de a prelua această rețea atât primăriile cât și prefecturile cât și Ministerul de Interne și Ministerul Apărării. Nu înțelegem de ce, la standarde europene, trebuie desființată pentru voința cuiva”, a spus, pentru Europa FM, președinta Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR, Denisa Popovici.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceasta crede spitalele CFR își vor schimba destinația, iar miza ar fi terenurile pe care se află acestea, de regulă în zone centrale.

„Unele vor deveni spitale de bătrâni, cum este spitalul din Buzău, cel din Ploiești vor să-l facă o secție exterioară a unui spital de pediatrie. Toate aceste spitale au clădiri și terenuri în centrul orașelor, să nu uitați acest lucru. În 2012, în campania electorală, Relu Fenechiu așa și-a început campania, trebuie să desființez spitalul din Iași pentru că 10.000 de metri pătrați în Copou nu se justifică, aici poate să fie un hotel de lux de 5 stele care să aducă bani, de parcă sănătatea omului nu înseamnă bani”, a mai spus Denisa Popovici.

Protestul a început la ora 11.00, iar angajații spitalelor CFR speră că vor fi primiți la discuții de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

La nivel național, există 15 spitale CFR și 21 de ambulatorii de specialitate care au în total 3.500 de angajați. Aceste spitale deservesc nu doar angajați din transporturi, ci și populația care locuiește în zonele respective.

Politica