joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Transportul minerilor în toate carierele Complexului Energetic Oltenia, oprit

În urma controalelor dispuse de către Inspectorul General de Stat al Inspecției Muncii, Dantes Nicolae Bratu, și efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj, a fost sistată activitatea de transport persoane în toate carierele miniere ale Complexului Energetic Oltenia.

Din acest moment, mașinile în care trebuie să fie îmbarcați minerii pentru a fi duși în cariere, sunt trase pe dreapta, iar angajații vor merge pe jos până la punctele de lucru. De altfel, minerii de la Jilt sud și Nord au refuzat, luni, să se urce în mijloacele de transport.

Chiar dacă parcurg kilometri întregi prin nămoale, inspectorii de muncă susțin că protecția lor este mult mai sigură, decât dacă ar folosi acele mașini vechi și cu multe deficiente, scrie europafm.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot luni, inspectorii de muncă au identificat 2 mașini folosite pentru transportul minerilor care erau neconforme cu cerințele de securitate, adică nu aveau centuri de siguranță, iar anvelopele acestora erau uzate și crăpate, le lipseau trusele de prim ajutor și nu avea căi de evacuare urgentă.

Astfel au întocmit un document pe care l-au înaintat conducerii companiei energetice în care dispun sistarea activității de transport persoane în toate carierele care aparțin Complexului Energetic Oltenia.

Măsura este dispusă pentru siguranța minerilor.

În ultima săptămână, inspectorii de muncă au efectuat mai multe controale în carierele CE Oltenia, după accidentul de la exploatarea Jilț Sud, în urma căruia trei persoane au decedat și alte zece au fost rănite.

Politica