Angajatul care a câștigat 150.000 de dolari pe zi și a demisionat după 3 luni

Geoff Morrell, un fost jurnalist devenit director de PR, a câștigat 150.000 pe zi cât timp s-a ocupat de relațiile publice ale gigantului Disney. A fost nevoit însă să demisioneze după doar 3 luni, relatează CNN.

În calitate de șef al departamentului de PR al Disney, din ianuarie până în aprilie anul trecut, Morrell a câștigat aproximativ 150.000 de dolari pe zi. Această sumă a inclus salariul, bonusuri și 537.438 de dolari pentru mutarea familiei sale de la Londra la Los Angeles, precum și o sumă suplimentară de 500.000 dolari pentru „circumstanțele sale unice” – adică și-a mutat din nou familia în altă parte după ce a demisionat, scrie digi24.ro

În plus, Disney cumpără restul contractului lui Morrell. El va primi încă 4 milioane de dolari în anul fiscal curent care se încheie la 1 octombrie pentru restul contractului, împreună cu bonusul de performanță pe care l-ar fi primit pentru 2022.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Așadar, în total, Morrell pleacă cu 10,3 milioane de dolari pentru exact un sfert dintr-un an de muncă. Și a obținut deja un alt post, ca președinte al unității de strategie și comunicații globale a Teneo, o firmă de consultanță pentru manageri de top. Nici Morrell, nici Disney nu au dorit să dea detalii suplimentare.

Mandatul lui Morrell s-a încheiat brusc după un scandal în care a fost implicat CEO-ul de atunci al Disney, Bob Chapek. Acesta a făcut o declarație controversată privind o lege din Florida care interzice predarea în școli a noțiunilor de identitate de gen și orientare sexuală până în clasa a treia – cunoscută ca legea „Nu spune gay”.

Disney, cel mai mare angajator privat al statului, a încercat să nu se pronunțe asupra legislației, cea ce a stârnit furia angajaților. Așa că Chapek a vorbit împotriva ei, iar liderii republicani au fost furioși.

Compania a anunțat plecarea lui Morrell după câteva zile. Și Chapek a fost nevoit să plece de la Disney, dar cu un pachet de compensații de 20 de milioane de dolari.

Populare

Recomandări

Incendiu în Craiova

Update/ISU Dolj: "In urma incendiului a ars anexa gospodareasca,...

Prins într-o betonieră, la Brezoi

Update/ ISU Vâlcea: "Din păcate, victima a fost extrasa...

Vâlcea. S-au încheiat lucrările la podul peste Râul Cerna, de pe DN 65C

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova (DRDP) a...

Vâlcea. Restricții de circulație pe DN 7

Circulaţia rutieră va fi restricţionată, joi, 23.03.2023, pe mai...