vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ion Iordache, îngrijorat pentru CE Oltenia: „Riscă să intre în insolvență”

Ion Iordache, Preşedintele PNL Gorj, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că în prezent există la Ministerul Finanţelor, în dezbatere publică, o ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare care obligă CE Oltenia să restituie ajutorul pe care l-a primit, de la stat, pentru plata certificatelor de dioxid de carbon.

Este de o importanţă atât de mare încât nu putem să trecem peste aşa uşor şi să aşteptăm ca acea ordonanţă să fie aprobată pentru că ne aduce cu CE Oltenia mai grav decât a fost în anul 2019, când compania nu avea bani să plătească contravaloarea certificatelor de carbon şi risca să intre în insolvenţă. Această ordonanţă este pe circuitul de avizare, iar în urma unor discuţii şi intervenţii pe care le-am avut şi noi şi cei de la Complex la minister, ministrul Virgil Popescu a promis că va face tot ce ţine de dumnealui să nu fie adoptată această ordonanţă. (…) Ieri a înaintat către Ministerul de Finanţe obiecţiunile şi observaţiile pe care le are Ministerul Energiei cu privire la această ordonanţă„, a spus senatorul Iordache, conform agerpres.ro.

Liderul PNL Gorj a mai explicat faptul că ajutorul de stat a fost acordat în două tranşe de câte aproximativ 250 de milioane de euro fiecare: „În momentul în care CEO a primit acel ajutor de stat, în două tranşe de câte 250 de milioane de euro, a fost emisă o ordonanţă de urgenţă care a fost aprobată în Parlament şi a devenit lege. Acea ordonanţă prevedea că acele sume care au fost alocate vor fi înapoiate de către Ministerul Energiei la Ministerul de Finanţe. Din punctul de vedere al CEO, lucrurile erau în regulă, tocmai de aceea a şi început implementarea programului de restructurare„, a mai afirmat Iordache.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica