joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Primarul Gutău, acuzații la adresa a doi consilieri locali. ANI a fost sesizată

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a susținut o conferință de presă prin care a acuzat direct doi consilieri PNL de incompatibilitate. Edilul spune că ceea ce au făcut consilierii este inclusiv de natură penală.

La începutul anului, mai mulți consilieri PNL, printre care și cei doi acuzați, au refuzat să voteze un proiect care prevedea includerea unor proprietăți pe o listă de modernizare în vederea realizării unor locuințe sociale. Pe parcursul anului, cei doi consilieri ar fi înființat o firmă cu care au participat la o licitație, unde și-au adjudecat exact terenurile și clădirile respective. Primarul spune că a fost trimisă o sesizare către Agenția Națională de Integritate (ANI).

„Pe ordinea de zi a Consiliului Local din 8 februarie 2022 a existat un proiect privind demararea procedurilor de dobândire a drepturilor de proprietate asupra unor imobile terenuri și construcții aparținând societății Oltchim. Imobilele respective, îmi doream să fie incluse pe o listă de proiecte europene de regenerare și transformare în zone și spații pentru locuințe sociale moderne. Mi-aș fi dorit să iau acest teren pentru a moderniza întreaga zonă. Proiectul de hotărâre avea nevoie de 16 voturi. În dezbatere, proiectul a fost criticat de consilierii liberali, în frunte cu domnul viceprimar Pârvulescu. Proiectul a primi 8 voturi împotrivă, toți consilieri PNL. Mare surpriză. În data de 8.11.2022, consilierii locali Burlacu Cezar și Pavelescu Dumitru, înființează SC 4C Solutions Residence cu sediul în Sibiu. Cei doi consilieri participă cu această firmă la licitația organizată de Rominsolv și își adjudecă exact activele terenuri și clădiri din cadrul pachetului pentru care au votat împotrivă. Cei doi, consilieri locali PNL se fac vinovați de încălcarea mai multor prevederi, atât în domeniul incompatibilității, cât și de natură penală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Primăria Râmnicu Vâlcea a redactat o sesizare către Agenția Națională de Integritate, prin care dezagrează modul în care cei doi consilieri, sprijiniți de colegii liberali, au blocat achiziția unor imobile pentru municipiul Râmnicu Vâlcea din dorința de eliminare a unui competitor și de scădere a prețului de vânzare a acestor active, pentru ca în final să le ducă în interes personal”, a spus Mircia Gutău.

Politica