sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olguța Vasilescu și Nicolae Giugea, jigniri pe Facebook

O confruntare pe care nimeni nu a câștigat-o, iar de pierdut au avut doar craiovenii

Lia Olguța Vasilescu și Nicolae Giugea au fost protagoniștii unei confruntări acide, pe Facebook, platformă ce pare că a devenit mașina de spălat rufe a politicienilor. Cei doi s-au jignit public, fără să țină cont de faptul că zeci de mii de oameni îi urmăresc, fără să aibă în vedere faptul că interesul cetățenilor din Craiova este o prioritate față de orgoliile politice, din care oamenii oricum abia mai înțeleg câte ceva, mai ales când culorile se schimbă în fiecare anotimp.

Totul a început cu mesajul postat de deputatul Nicolae Giugea, proaspăt reîntors în organizația pe care o părăsea, nu tocmai frumos, în trecut. Acesta a decis că se cuvine să o critice pe Lia Olguța Vasilescu, pentru faptul că a fost semnată autorizația de construire pentru lucrările de la Colegiul Carol. Reprezentantul liberalilor craioveni nu s-a împotrivit deciziei, ci a ținut să reamintească faptul că s-a întârziat destul de mult. Totuși, în loc de argumente solide, Nicolae Giugea a decis că este mai bine să jignească primarul Craiovei, despre care a spus că abia acum a învățat să scrie și a poreclit-o „melcuța de la Primărie”.

Melcuța de la Primărie A-nvățat și ea să scrie In aprilie am vizitat CN Carol I și am atras atenția că Primăria a întârziat cu 6 luni intabularea clădirii. Aparent, Olga habar nu avea că acest lucru trebuie făcut pentru că, surpriză, CN Carol I și Opera sunt două instituții separate care funcționează într-o singură clădire. De atunci, constructorul aștepta autorizația de construcție. NIMENI DE LA PRIMĂRIE NU CĂLCASE PE ACOLO. Dosarul era rătăcit pe undeva între Primărie și Ministerul Culturii, probabil transportat cu căruciorul de supermarket. Abia acum Primăria a eliberat autorizația de construcție. Banii au fost alocați prin HG pe 11 iunie din 2020. Contractul de proiectare și execuție a fost semnat pe 15 martie 2021. Autorizația de construcție este semnată de Primarul Craiovei abia în decembrie 2022. UN AN ȘI ZECE LUNI i-a trebuit Primarului Craiovei să semneze autorizația. Încă o odată UN AN ȘI ZECE LUNI!!!!!!!!! Ar trebui să repetăm asta la nesfârșit până înțelegem că Primăria a blocat reabilitarea clădirii din prostie, incompetență sau rea voință. Alegeți voi motivul. Mie mi se pare că oricare dintre ele este la fel de plauzibil și la fel de grav. Fie Olga este prea ocupată cu lalele și luminițe, fie atât i-a luat sa învețe să se semneze”, a scris Nicolae Giugea, pe Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lia Olguța Vasilescu nu a așteptat nici măcar să treacă o oră de la atacul lui Nicolae Giugea. Primarul orașului i-a răspuns deputatului, cu aceeași monedă: jigniri și acuzații, făcute tot pe Facebook, o platformă care îi pune pe cei doi în fața cetățenilor ce încep să le urmeze exemplul.

Un individ ros de frustrări fiindcă nu are a arăta nici măcar o lacră de gard văruită de el prin oraș, care doar jignește la modul grobian femeile, că atât poate el, se umple iar de penibil. După ce a încercat să se agațe disperat de proiectul Carol, unde Primăria a făcut documentația necesară reabilitării și a transmis, în 2018, proiectul la CNI, insul a băgat capul în poză, profitând că taman îi intrase partidul la guvernare și a zis că duce el proiectul la capăt. Și de atunci au trecut 4 ani. Luna trecută, o jurnalistă din Craiova, m-a rugat să las deoparte orice și să mă implic eu la continuarea proiectului Carol, atunci când i-am replicat că de proiect se ocupă insul, ca doar l-a adus aici pe Câțu să garanteze, iar fostul lor prefect, la ordin de partid, m-a sunat să nu cumva să vin la semnarea contractului, acum 3 ani, deși aveam calitate de inițiator, beneficiar și cofinanțator al proiectului, că risc să mă scoată jandarmii din sală. Luna trecută am preluat problema, am pus la masă toți reprezentanții instituțiilor care blocaseră proiectul, am obținut avizele lor și am putut elibera, în sfârșit autorizația de construire. Pentru cei care nu cunosc legea, primăria nu poate elibera autorizația de construire fără avizele instituțiilor. Ieri, individul a înnebunit complet. A fost pe la CNI să se roage să facă angajații de acolo poze cu el, spre uluirea acestora, ca să demonstreze că el e implicat, că el rezolvă… Și ca penibilul să fie complet, a inventat că primăria a întârziat cu un an și șase luni intabularea clădirii. Atașez mai jos actele care demonstrează că intabularea e făcută in 2009, transmisă la CNI în 2018, prin HCL nr 84/2018. Confuzia pe care o face insul, și care nu a produs nicio întârziere proiectului, e că, in 2021, au fost făcute actualizări cu privire la suprafața de teren a unității de invățământ, mai precis la curtea scolii, după ce un coleg al lui de partid ocupase o suprafață de 157 de mp, dar la vreo 500 de metri distanță de clădirea ce făcea obiectul investiției și fără vreo legătura de orice fel cu proiectul de reabilitare! Deci cât de plopist în administrație să fii ca să faci asemenea confuzii? Și să îți mai și acoperi cu jigniri de șanț incompetența și frustrarea că valoarea ta e zero barat?”, a scris Olguța Vasilescu.

Urmăritorii de pe Facebook au reacționat și ei. Oamenii au postat diferite comentarii, legate de conflictul dintre Olguța Vasilescu și Nicolae Giugea, părerile fiind împărțite: „Domnule Giurgea ,îmi pare foarte rău dar țin să vă aduc aminte că nu ați făcut nimic pentru Craiova, deci prin urmare sunteți un zero barat,sfatul meu este să va adresați în continuare chinejilor„, a scris o urmăritoare, care a fost completată de un tânăr: „Dvs. ce realizări ați avut? Vreun spital ceva? Vreun stadion? o grădina botanica? Nu va întoarceți înapoi la Orbán? Parca era mai bine acolo, nu? Am văzut ca va plimbați și Dvs le la luminițele alea de care vorbiți, de ce nu va duceți în alta parte??? Ipocrizie !!!!”. Totodată, un alt urmăritor a comentat la discursul deputatului, în aceeași manieră pe care a avut-o ca și exemplu: „Oare se mai miră cineva de faptele coanei vulpi?”, a întrebat bărbatul.

Au dat din colț în colț până au stabilit grosimea pereților

Primăria Craiova a emis autorizația de construire pentru lucrările de reabilitare a clădirii Colegiului Carol I. Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, spune că a fost nevoie ca ISU și Comisia Națională de Monumente să fie convocați într-o comisie și puși să se înțeleagă, pentru ca proiectul să poată fi demarat.

„S-a făcut ping-pong timp de mai bine de un an și jumătate între ISU și Comisia Națională de Monumente, referitor la grosimea pereților de la Colegiul Carol I. La fel ca în cazul Parcului Nicolae Romanescu, s-a așteptat foarte mult după Comisia Națională a Monumentelor de For Public, care este formată din specialiști independenți. După ce am convocat această comisie de analiză și s-au așezat cu toții la masă pentru a găsi soluții, am reușit să deblocăm situația. Astfel că astăzi, a venit și momentul mult așteptat: am semnat autorizația de construire pentru proiectul Reabilitare și consolidare corp central Colegiul Național Carol I și Opera Română Craiova. Am depășit aceste dificultăți, iar de mâine (nr. marți) constructorul se poate apuca de treabă”, a declarat, luni, Lia-Olguța Vasilescu.

Clădirea în care și-au petrecut anii adolescenței mari personalități ale României a suferit grave avarii după cutremurele din anii 1908, 1940, 1977, 1986 și 1990.

Intervențiile de restaurare cuprind zona interioară, sala de spectacole și fațadele Colegiului Național Carol I și ale Operei Române Craiova. Se va lucra la suprastructura clădirii, la instalațiile termice, de ventilare și climatizare, instalațiile sanitare și de gaze, instalațiile electrice, refacerea pereților interior și exterior etc. Colegiul va fi dotat cu mobilier nou, atât pentru sălile de clasă, laboratoare cât și pentru sălile dedicate personalului didactic. Lucrările de bază vor fi cele de restaurare, reabilitare și consolidare. Astfel, se vor restaura zonele interioare, cu păstrarea coridoarelor, picturilor și a casei scării monumentale.

Politica