vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un român, arestat după ce a furat o sticlă de whisky de 8.000 de dolari

Un român acuzat că a furat o sticlă de whisky de 8.000 de dolari de la un magazin de băuturi din Jackson (Wyoming) a fost arestat după ce a fost văzut cerând bani trecătorilor pe stradă câteva săptămâni mai târziu, scrie publicația locală Cowboy State Daily.

Dacă este găsit vinovat, Marian Firu, în vârstă de 50 de ani, riscă 10 ani de închisoare și o amendă de 10.000 de dolari.

Pe 2 noiembrie, poliția din Jackson a fost chemată la un magazin de băuturi de unde se furase o stică de whisky Dalmore veche de 35 de ani, evaluată la aproape 8.000 de dolari, a declarat vineri pentru sursa citată locotenentul Russ Ruschill, directorul de comunicare al poliției din Jackson.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ofițerul sosit la fața locului a urmărit imaginile de pe camerele de supraveghere și a văzut „o persoană care seamănă foarte mult cu Firu”, luând sticla de pe raft și îndesând-o în pantaloni.

Câteva săptămâni mai târziu, un alt ofițer de poliție l-a văzut pe Marian Firu cerând bani oameni lor pe stradă. Bărbatul a fost arestat „fără incidente”.

„Stătea la colțurile mai multor străzi din Jackson în jurul datei de 1 noiembrie”, spune locotenentul Ruschill, adăugând că românul avea un semn pe care scria că fiul lui de 7 ani este bolnav de cancer.

Martorii spun că l-au văzut pe Firu primind bani de la trecători. Poliția din Jackson a folosit un traducător pentru a comunica cu Firu, însă acesta a refuzat să răspundă la întrebări, scrie digi24.ro

„A fost ciudat, n-a spus niciodată că vrea un avocat, doar a refuzat să răspundă la întrebări”, a adăugat Ruschill.

„În mod normal, nu arestăm oamenii pentru furtul unei sticle de alcool, însă furtul unei sticle de alcool de 8.000 de dolari este o infracțiune”, a mai spus directorul de comunicare al poliției din Jackson.

Politica