joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Circ la Ministerul Energiei: George Simion a intrat cu forța și a vorbit la pupitrul ministrului

Conferința de presă de la Ministerul Energiei, programată luni, 5 decembrie, de la ora 12:30, a fost amânată, cu puțin timp înainte să înceapă, de către Virgil Popescu. Motivul: prezența liderul AUR, George Simion, în sală.

În jurul orei 12.30, în sala în care trebuia să aibă loc conferința, în locul ministrului a apărut secretarul de stat, Sergiu Niculescu. Acesta a anunțat că va fi organizată o nouă conferință de presă unde va fi permis accesul doar jurnaliștilor acreditați. El se referea la prezența liderului AUR, George Simion, care a pătruns în sală după ce a fentat controlul jandarmului de la intrare, scrie libertatea.ro

Politicianul își anunțase intențiile încă dinainte să înceapă conferința, într-un video live pe Facebook: „Nu o sa fiu violent și nu o să arunc cu nimic. Știu că mulți ați vrea să vedeți reacții, dar după aceea vom fi acuzați de provocare. Am venit și noi deși nu voiau să ne permită accesul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ce bază legală accesul unui deputat este interzis in minster?”, a spus George Simion în live-ul pe Facebook, înaintea conferinței, explicând că a venit în calitate de parlamentar să pună întrebări privind introducerea noii „taxe pe soare”.

Ca urmare a prezenței liderului AUR George Simion în sala unde urma să vorbească Virgil Popescu, conferința a fost amânată. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat Sergiu Niculescu, cel care a precizat că va fi organizată o nouă conferință de presă unde va fi permis accesul doar jurnaliștilor acreditați.

După ce demnitarul nu și-a făcut apariția, George Simion s-a dus la pupitrul de unde ar fi trebuit să vorbească ministrul Virgil Popescu și a ținut un scurt discurs.

„Așteptăm să vedem cum ne vor escorta afară până ne vor explica cum e cu taxa pe soare. Mi s-a spus că nu am dreptul să particip și totuși am venit. Dacă încalc o lege, să vină un organ al statului să îmi spună”, a mai afirmat el.

Ulterior, George Simion a urcat la etajul patru, la biroul ministrului Virgil Popescu și a așteptat ca demnitarul să iasă. După mai multe minute, un reprezentant al Jandarmeriei a venit și l-a legitimat pe parlamentarul AUR și i-a cerut să părăsească sediul.

„Am rugămintea să părăsiți obiectivul împreună cu mine. Ați încălcat regulile de acces. Ați intrat în obiectiv fără să respectați regulile”, i-a transmis reprezentantul forțelor de ordine lui Simion.

Reprezentanții ministerului Energiei au precizat că Virgil Popescu își cere scuze că nu poate participa, motivul fiind că în sala de conferințe sunt persoane neacreditate.

Foto: arhivă

Politica