miercuri, februarie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Bătrâni morți în incendiu

Un bărbat, în vârstă de 72 de ani și o femeie, de 69 de ani, ambii din comuna Ianca, județul Olt, au decedat duminică dimineață, în urma unui incendiu izbucnit la o locuință.

Cele două victime au fost găsite de pompierii ISU Olt, conform acestora, intoxicate cu fum.

„Un bărbat, în vârstă de 72 de ani și o femeie, de 69 de ani și-au pierdut viața în această dimineață, în urma unui incendiu izbucnit la o locuință din comuna Ianca.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La locul evenimentului au fost alocate echipaje din cadrul ISU Dolj, Garda de Intervenție Bechet și ISU Olt, Garda de Intervenție Vișina, cu autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la bunurile dintr-un hol, o cameră de locuit și o baie.

Cele două victime au fost găsite decedate, cel mai probabil intoxicate cu fum.

Pompierii au lichidat incendiul, fiind afectate holul, camera de locuit și baia, cu suprafața de aproximativ 40 de metri pătrați. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric”, – ISU Olt.

La fața locului au fost prezenții si polițiștii.

„La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Corabia și mai multe echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Incendiul a fost lichidat de pompieri, iar în urma evenimentului a rezultat decesul a două persoane, respectiv un bărbat, în vârstă de 72 de ani și o femeie, în vârstă de 69 de ani, ambii din comuna Ianca.

Trupurile celor două persoane au fost transportate la Spitalul Orășenesc Corabia în vederea efectuării autopsiei, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului”, potrivit IPJ Olt.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente tragice, pompierii au reamintit principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse de aparatele electrice:
•nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: radiatoarele, mașinile de spălat, boilerele electrice şi altele asemenea;
•instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului;
•verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;
•nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
•nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

Politica