vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O directoare s-a premiat pentru o olimpiadă care n-a mai avut loc

Luminița-Claudia Corbu a fost premiată pentru rezultatele la Olimpiada de economie din anul școlar 2021-2022, competiție despre care Inspectoratul Suceava spune că n-a avut loc, potrivit Școala 9

La mijlocul lunii iulie, în vara acestui an, zeci de elevi și profesorii lor din Fălticeni, județul Suceava, au fost premiați, în cadrul festivităților organizate de Zilele Municipiului Fălticeni, pentru rezultatele obținute la olimpiadele școlare din perioada 2021-2022. 

Ei au obținut, pe lângă recunoștința locală, și premii modeste în bani, între 150 și 500 de lei, în funcție de locul obținut la olimpiadă, etapele județeană și națională.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe lista premianților se află și Luminița-Claudia Corbu, directorul adjunct al Colegiului „Nicu Gane” din Fălticeni, Suceava, și profesoară de economie.  A fost premiată, conform listei, cu 150 de lei pentru „Mențiunea” obținută la Olimpiada de Științe Socio-Umane, disciplina economie, la etapa județeană, iar momentul este publicat pe YouTube, pe canalul Fălticeni Online. 

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a confirmat, potrivit sursei citate, că Olimpiada de Științe Socio-Umane, care are 4 discipline – psihologie, economie, logică și filosofie -, nu s-a mai organizat în anul școlar 2021-2022 din cauza măsurilor sanitare impuse de pandemia de COVID-19. 

„Doar la filosofie a avut loc, fiindcă la această disciplină există și o etapă internațională. La economie nu s-a organizat”, a transmis ISJ Suceava. 

„Însăși directoarea adjunctă Corbu Luminița s-a trecut pe listă cu un elev de clasa a XI-a, care ar fi obținut «Mențiune» la olimpiada de economie, pe județul Suceava. Nouă ni se pare foarte grav, este clar un abuz”, spune un profesor de la colegiul din Fălticeni, pentru Școala 9. 

„Nu cred că a făcut asta pentru cei 150 de lei, ci pentru Gradația de Merit pe care o poți lua o dată la 5 ani, și pentru care profesorii adună diverse diplome și premii”, explică el. 

Școala 9 a arătat într-o analiză că procedura de obținere a gradației de merit se depărtează de ideea de merit.

„Punctajele nu trebuie alocate hârtiilor din dosar, ci dovezilor că după dobândirea unei adeverințe, profesorul a manifestat expertiza respectivă într-o situație concretă și a făcut un progres”, a spus o profesoară consultată de publicație.  

„Toată lumea știe – profesorii, inspectoratul județean, dar toată lumea tace”, subliniază profesorul. El a adăugat că și elevul de clasa a XI-a a primit, la rândul său, suma de 150 de lei pentru rezultatul fictiv. 

Contactată de Școala 9, Luminița-Claudia Corbu, directorul adjunct al Colegiului „Nicu Gane” din Fălticeni, Suceava, a refuzat să ne spună pentru ce concurs a fost premiată la Zilele Municipiului Fălticeni și a insistat că „cineva îi vrea răul”. 

Luminița Claudia Corbu a fost și inspector de specialitate pe proiecte educaționale, în cadrul ISJ Suceava, până în ianuarie 2020, când a fost eliberată din funcție pentru că nu îndeplinea condițiile de ocupare a postului, scrie Monitorul de Suceava. 

Politica