luni, mai 27, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

FOTO! Care este culoarea anului 2023

„Este curajoasă, este neînfricată și este folosită pentru a descrie optimism și fericire”

Culoarea anului 2023 se numește Viva Magenta și se află undeva între roșu și albastru și este descrisă ca o nuanță caldă și cool. Vreme de 25 de ani, celebrul institut alege, pe final de an calendaristic, o culoare reprezentativă pentru următoarele 12 luni.

Denumirea exactă a culorii este Pantone 18-1750 Viva Magenta. Este, spun cei care au ales-o, o nuanţă vibrantă şi nuanţată de roşu purpuriu și un exemplu de echilibru. Se bazează atât pe tonuri calde, cât şi reci, iar originile culorii sunt ancorate în natură.

Magenta se regăsește atât în picturile din peșteri cât și în paleta de culori a galaxiilor. „Este curajoasă, este neînfricată și este folosită pentru a descrie optimism și fericire și știm că avem cu toții nevoie mare de așa ceva”, spune Leatrice Eiseman, directorul executiv al Institutului Pantone, potrivit The Guardian, scrie europafm.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cultura populară circulă diverse variante de magenta, folosite de celebrități din toată lumea. Nu este ușor de purtat, însă poate transmite un mesaj puternic, spun criticii vestimentari.

„Numele culorii în sine vă spune că aceasta este o culoare cu care să sărbătoriţi, o culoare exuberantă care promovează optimismul şi bucuria”, a mai declarat Eiseman.

Pentru 2022, culoarea aleasă de Institutul Pantone a fost Very Peri. Pentru crearea sa, cercetătorii au amestecat tonuri de albastru cu roșu-violet.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica