joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un vâlcean, amendat pentru că a abandonat un cățel pe marginea drumului

Un bărbat a fost amendat cu 5.000 de lei de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Vâlcea. El a abandonat un cățel în vârstă de două luni, într-un sac, pe marginea unui drum.

Potrivit IPJ Vâlcea, polițiștii s-au sesizat cu privire la faptul că o persoană din comuna Bujoreni ar fi abandonat pe un drum din localitate un pui de câine de două luni într-un sac de rafie.

După ce poliția a efectuat verificări, persoana în cauză a fost identificată și amendată cu 5.000 de lei. Este vorba de un bărbat de 36 de ani din Bujoreni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Exemplarul canin a fost preluat de o fundație de protecția animalelor de pe raza județului Vâlcea, scrie voceavalcii.ro

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor reamintesc tuturor proprietarilor de animale că abandonarea acestora constituie contravenție conform art. 26, alin. 1, lit. b, din Legea nr. 205/2004 (R), privind protecția animalelor și se sancționează cu amendă între 3.000 și 12.000 de lei.

“Reamintim obligațiile tuturor deținătorilor de câini:

Este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune și metișii acestora conform prevederilor art. 13^2 din O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Nerespectarea acestei obligații legale constituie contravenție, iar limitele sancțiunii sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 lei.

Identificarea câinilor cu stăpân este obligatorie conform art 13^3, aliniatul 5 din O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân”, se arată în comunicatul poliției.

Foto: arhivă

Politica