Un vâlcean, amendat pentru că a abandonat un cățel pe marginea drumului

Un bărbat a fost amendat cu 5.000 de lei de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Vâlcea. El a abandonat un cățel în vârstă de două luni, într-un sac, pe marginea unui drum.

Potrivit IPJ Vâlcea, polițiștii s-au sesizat cu privire la faptul că o persoană din comuna Bujoreni ar fi abandonat pe un drum din localitate un pui de câine de două luni într-un sac de rafie.

După ce poliția a efectuat verificări, persoana în cauză a fost identificată și amendată cu 5.000 de lei. Este vorba de un bărbat de 36 de ani din Bujoreni.

Exemplarul canin a fost preluat de o fundație de protecția animalelor de pe raza județului Vâlcea, scrie voceavalcii.ro

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor reamintesc tuturor proprietarilor de animale că abandonarea acestora constituie contravenție conform art. 26, alin. 1, lit. b, din Legea nr. 205/2004 (R), privind protecția animalelor și se sancționează cu amendă între 3.000 și 12.000 de lei.

“Reamintim obligațiile tuturor deținătorilor de câini:

Este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune și metișii acestora conform prevederilor art. 13^2 din O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Nerespectarea acestei obligații legale constituie contravenție, iar limitele sancțiunii sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 lei.

Identificarea câinilor cu stăpân este obligatorie conform art 13^3, aliniatul 5 din O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân”, se arată în comunicatul poliției.

Foto: arhivă

Populare

Recomandări

Craiova. Trei frați, acuzați de proxenetism cu minore

Trei frați cunoscuți în lumea interlopă din Craiova au...

Vâlcea. Turiști blocați la Cozia. Un copil de 1 an și jumătate între aceștia

Un grup de 4 persoane, printre care un copil...

45 de ani de închisoare, după ce a încercat să recreeze crimele odiosului Jeffrey Dahmer

Criminalii în serie și atrocitățile lor produc nu doar...

Făina de greieri, acum și în România

Un magazin online din Baia Mare a pus la...