joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A rămas fără permis, după ce muncitorii au montat semnele greșit

Un șofer a rămas fără permis, după ce o echipă de muncitori care a lucrat la reabilitarea unui drum dintr-o localitate din județul Giurgiu a montat greșit indicatoare de circulație. Din exces de zel, muncitorii montaseră greșit un semn care indica „accesul interzis”. Potrivit realitatea.net, bărbatul și-a găsit dreptatea în instanță abia după un an de judecată cu Poliția Rutieră care l-a sancționat.

Magistrații Judecătoriei Bolintin Vale au admis recent plângerea depusă de șofer cu un an în urmă. Acesta a contestat proces-verbal întocmit de Poliția Rutieră Giurgiu, după ce polițiștii l-au amendat cu 580 de lei și i-au luat permisul pe o perioadă de 30 de zile, pe motiv că a intrat cu mașina pe un drum semnalizat cu indicatorul „accesul interzis”.

Potrivit sursei, în noiembrie anul trecut, mai mulți muncitori care lucraseră la reabilitarea unui drum din localitatea Mihăilești au luat decizia să monteze și mai multe semne de circulație, pe care le aveau în camion. Fără nicio explicație, aceștia au montat la intrarea pe drumul proaspăt asfaltat un semn care indica accesul interzis, după care au încheiat lucrarea. Drumul a fost redeschis circulației, dar semnul a rămas tot acolo, fără ca cei responsabili să sesizeze.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit unor surse judiciare, abia în luna noiembrie a acestui an, instanța a primit de la Primăria Mihăilești un document care atesta faptul că, la data de 30 noiembrie 2021, pe acel drumul nu trebuia să existe semnul de circulație în baza căruia a fost sancționat șoferul respectiv. În baza noilor dovezi, judecătorul a dispus anularea imediată a procesului verbal.

„Admite plângerea contravenţională formulată de petentul C. Aurel, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Giurgiu. Anulează procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei (…) din data de 30.11.2021. Exonerează petentul de la plata amenzii contravenţionale în cuantum de 580 de lei. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Bolintin Vale”, a fost decizia magistraților.

Politica