Olt. Cardurile de sănătate duplicat se ridică de la CAS

Asigurații care au depus la CAS Olt cerere pentru eliberarea cardului național de sănătate duplicat, ca urmare a pierderii, furtului sau deteriorării cardului național de sănătate, trebuie să se prezinte la sediul casei de asigurări de sănătate pentru a intra în posesia cardului duplicat. Începând cu data de 15 septembrie cardurile naționale de sănătate duplicat nu se mai distribuie la domiciliul asiguratului ci se ridică de la sediul casei de asigurări de sănătate.

”În prezent, la sediul CAS Olt se gasesc 327 de carduri duplicat. Acestea sunt cardurile asiguraților care au depus solicitare în perioada 24.02.2022 – 29.03.2022.

Pentru obținerea cardului duplicat asiguratul trebuie să depună la Casa de Asigurări de Sănătate Olt o cerere tip pentru eliberarea cardului duplicat  însoțită de o copie după cartea de identitate,  cardul (în cazul deteriorării) şi dovada plăţii contravalorii noului card naţional. Documentele pot fi depuse la sediul CAS, transmise prin poștă sau prin poșta electronică însă pentru ridicarea cardului asiguratul trebuie să se prezinte la sediul instituției.

Plata aferentă eliberării cardului duplicat se poate efectua direct la casieria unitătii sau la Trezorerie.” transmite CAS Olt.

Asigurații care solicită un nou card de sănătate, până la primirea acestuia, vor beneficia de servicii medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate în baza unei adeverințe de înlocuire a cardului de sănătate.

Populare

Recomandări

Beat și fără permis, a întrat cu mașina în gard

Un bărbat de 38 de ani din Poiana Mare,...

Urmărire ca-n filme! A fost oprit cu 23 de focuri de armă

Un bărbat care a condus băut, a fost oprit...

UCV. Studenții și-au prezentat facultățile, facultățile și-au premiat profesorii

Universitatea din Craiova (UCV) a avut vineri seara dublu...

VIDEO/ Mehedinți. Țigări de 1 milion și jumătate de euro, confiscate de polițiști

Un bărbat de 47 de ani, cu cetățenie bulgară...