Râmnicu Vâlcea. Amenzi imense pentru utilizatorii de fose septice

Utilizatorii de fose septice din Râmnicu Vâlcea trebuie să se înscrie în Registrul de evidenţă a sistemelor individuale adecvate de colectare şi epurare a apelor uzate. Altfel, aceștia riscă amenzi de până la 10.000 de lei, după cum anunță reprezentanții Primăriei.

„Conform prevederilor HG nr. 714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcţia, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea şi întreţinerea sistemelor individuale adecvate de colectare şi epurare a apelor uzate, Primaria Municipiului Râmnicu Vâlcea are obligaţia de a completa în „Registrul de evidenţă a sistemelor individuale adecvate de colectare şi epurare a apelor uzate din municipiului Râmnicu Vâlcea” datele privind beneficiarii de fose septice/toalete cu bazine de pe raza localităţii Râmnicu Vâlcea. Potrivit prevederilor art. 10 şi 11 din HG 714/2022, persoanele fizice şi juridice, proprietari ai spaţiilor conectate la sisteme individuale adecvate de colectare şi epurare, au obligaţia de înscriere în registru a sistemelor individuale în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare şi/sau epurare a apelor uzate. Obligaţia înregistrării revine şi proprietarilor de sisteme individuale adecvate construite înainte de intrarea în vigoare a actului normativ mai sus menţionat, în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a acestuia.

Formularele de înscriere (persoane fizice si juridice) pot fi descărcate de  pe site-ul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea https://www.primariavl.ro/directii-si-servicii/item/9118-registrul-de-evidenta-a-sistemelor-individuale-adecvate-de-colectare-%C8%99i-epurare-a-apelor-uzate-din-municipiului-ramnicu-valcea. Nerespectarea de către persoanele fizice şi juridice a dispoziţiilor menţionate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei”, au spus reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Sursa foto: gazetavalceana.ro.

Populare

Recomandări

Ciucă se confesează: „Mi-e teamă de un singur lucru, să nu mor neîmpărtăşit”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi seara, într-un interviu...

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 05.12 – 11.12.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Tichetele de sportiv pentru copii se amână pentru 2024

Copiii și juniorii legitimați la structurile sportive care practică...