Ligia Deca este noul ministru al Educației

Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus, luni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie care s-a desfăşurat la Palatul Cotroceni, transmite Agerpres.

Iohannis a semnat luni decretele privind eliberarea Ligiei Deca din funcţia de consilier prezidenţial şi numirea în funcţia de ministru al Educaţiei.

Anterior, Biroul Politic Naţional al PNL a decis să o propună pe Ligia Deca în funcţia de ministru al Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a demisionat joia trecută din funcţie, după ce jurnalista Emilia Șercan l-a acuzat că și-a plagiat o lucrare științifică.

Potrivit descrierii de pe site-ul Președinției, Ligia Deca este doctor în științe politice, cu un doctorat luat la Universitatea din Luxemburg și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College.

În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna. Anterior, a fost expert în domeniul politicilor publice în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării și cadru didactic asociat  la Universitatea de Vest Timișoara (2014-2015) și SNSPA (2019-2021).

În perioada 2017-2020, a fost membru al Board-ului Executiv al Comisiei Fulbright în România.

În prezentarea în limba română de pe site-ul Cotroceniului nu este menționată și facultatea pe care a terminat-o Ligia Deca, dar ea apare în varianta în engleză, dar și în alt cv, publicat de Hotnews.

Potrivit acestuia, Deca a terminat Facultatea de Navigație și Transport Naval din cadrul Universității Maritime Contanța, promoția 2006, după care a făcut un masterat la aceeași facultate. Nici acesta nu apare amintit pe site-ul Președinției.

Potrivit celei mai recente declarații de avere, Ligia Deca deține împreună cu familia sa 3 imobile, 2 terenuri, 2 mașini, în jur de 70.000 de euro în conturi, dar și datorii/credite de mai bine de 800.000 de lei.

Populare

Recomandări

Doi olteni, prinși beți la volan

Doi olteni, unul de 28 de ani și altul...

Mititelu și Rotaru au pierdut 10 suporteri după meciul CSU-FCU

Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a sancționat contravențional 13...

Ultimele emisiuni de titluri de stat pentru populaţie din 2022 vor fi lansate luni

Ministerul Finanţelor lansează de luni noi emisiuni de titluri...