joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ligia Deca este noul ministru al Educației

Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus, luni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie care s-a desfăşurat la Palatul Cotroceni, transmite Agerpres.

Iohannis a semnat luni decretele privind eliberarea Ligiei Deca din funcţia de consilier prezidenţial şi numirea în funcţia de ministru al Educaţiei.

Anterior, Biroul Politic Naţional al PNL a decis să o propună pe Ligia Deca în funcţia de ministru al Educaţiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sorin Cîmpeanu a demisionat joia trecută din funcţie, după ce jurnalista Emilia Șercan l-a acuzat că și-a plagiat o lucrare științifică.

Potrivit descrierii de pe site-ul Președinției, Ligia Deca este doctor în științe politice, cu un doctorat luat la Universitatea din Luxemburg și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College.

În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna. Anterior, a fost expert în domeniul politicilor publice în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării și cadru didactic asociat  la Universitatea de Vest Timișoara (2014-2015) și SNSPA (2019-2021).

În perioada 2017-2020, a fost membru al Board-ului Executiv al Comisiei Fulbright în România.

În prezentarea în limba română de pe site-ul Cotroceniului nu este menționată și facultatea pe care a terminat-o Ligia Deca, dar ea apare în varianta în engleză, dar și în alt cv, publicat de Hotnews.

Potrivit acestuia, Deca a terminat Facultatea de Navigație și Transport Naval din cadrul Universității Maritime Contanța, promoția 2006, după care a făcut un masterat la aceeași facultate. Nici acesta nu apare amintit pe site-ul Președinției.

Potrivit celei mai recente declarații de avere, Ligia Deca deține împreună cu familia sa 3 imobile, 2 terenuri, 2 mașini, în jur de 70.000 de euro în conturi, dar și datorii/credite de mai bine de 800.000 de lei.

Politica