vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Șoferi prinși beți și drogați la volan

Polițiștii au aplicat amenzi în valoare de peste 55.000 de lei

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri doljeni au acționat pe principalele drumuri din județ pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, fiind organizate și acțiuni tip „Blitz”.

Polițiștii au fost aplicate 185 de amenzi, în valoare de peste 55.000 de lei şi au fost constatate 6 infracţiuni la regimul rutier. Totodată au fost reținute 43 de permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Un bărbat de 45 de ani, din Craiova, a fost prins beat și drogat la volan. Acesta avea 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat și consumase și amphetamine.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În noaptea de 02/03 octombrie a.c., ora 00.45, poliţişti din cadrul Secţiei nr.4 Poliţie Craiova au oprit pentru control un autoturism ce circula pe strada Mitropolit Nifon Criveanu, la volanul autoturismului fiind legitimat un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Craiova.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, a fost testat şi cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la consumul de amphetamine. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, potrivit IPJ Dolj.

Un bărbat de 44 de ani a fost prins băut la volan, pe o stradă din comuna doljeană Sadova. Acesta nu are nici permis de conducere.

„La data de 03 octombrie a.c., ora 17.30, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Bechet au depistat un bărbat de 44 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Dorina Mihăiescu, din comuna Sadova.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate a rezultat că bărbatul nu posedă permis de conducere. Totodată, există suspiciunea că autoturismul i-a fost încredinţat acestuia de un alt bărbat, din comuna Sadova, cunoscând că nu deţine permis de conducere.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe şi încredinţarea un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deţine permis de conducere”, potrivit sursei citate.

Politica